Tilda Swinton: Herečka, kterou si rozhodně zapamatujete

Tilda Swinton: Herečka, kterou si rozhodně zapamatujete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tilda Swinton je velice výrazná herečka, a to ať už svou filmografií tak bezpochyby i svým vzhledem, který se tak trochu vymyká. Tato poněkud chlapecká herečka si však získala za svou hereckou kariérou obrovské množství fanoušků a píší o ní noviny po celém světě!

Často ji můžete vidět v roli padouchů nejrůznějšího typu, jedno je ale jisté, Tilda diváka nikdy nezklame! Pokud ji ještě neznáte, je načase, abyste tomu učinili přítrž.

I aristokratka může hrát ve filmu

Původem skotská herečka neuvažovala hned o herecké kariéře a nejprve se rozhodla pro studium v oblasti sociálních věd na univerzitě v Cambridge. Studium na univerzitě s tak zvučným jménem není zas takové překvapení, jelikož Tilda patří do staré aristokratické rodiny. Současně se však odmalička zajímala o divadlo a hned po završení bakalářského studia excelovala v Royal Shakespeare Company. Následně se již začala objevovat ve známých angažmá po celé Británii. O kvalitách této herečky psal server E15.

Trháky na plátnech s ní počítají

Mezi její nejranější filmy, díky nimž se proslavila, patří snímky jako Orlando, Pláž, Temná voda, Válečná zóna nebo Adamovo tajemství. Novější filmy patří už k těm více známým a řadí se k nim třeba skvělý fantasy horor Constantine nebo všem známá fantasy Letopisy Narnie, kde si zahrála zlou královnu. Nejnověji si ji budou ale pamatovat fanoušci Avengerů, protože si zahrála třeba v Doctorovi Strangeovi nebo v Avengers: Endgame.

Kvalita pro ni něco znamená

Avšak Tilda nezklame ani zaryté nadšence kvalitní filmografie, protože ji mohli vidět i ve snímcích, které jsou kritikou velice dobře ceněné. Mezi ně patří například nestárnoucí klasika Grandhotel Budapešť nebo novější snímek Psí ostrov, který je sice animovaný, ale nikterak není ochuzen o hvězdné hlasy. Rovněž může zaujmout i korejský film o ochraně zvířat Okja, kde si zahrála po boku Jakea Gyllenhaala.

Zdroj: