Thriller Pandemie (2002) vám může částečně připomínat dnešní situaci ve světě

Thriller Pandemie (2002) vám může částečně připomínat dnešní situaci ve světě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Právě teď je možná ten správný čas podívat se na film Pandemie z roku 2002 a zjistit, kolik má společného s dnešní situací. Pandemie – toto slovo je momentálně asi neskloňovanějším slovem na světě. Podívejme se však, jak tvůrci tohoto filmu byli blízko dnešní realitě.

Tento thriller se odehrává ve Spojených státech v době, kdy ochranka odváží prezidenta Ameriky do nemocnice. Doktoři zjišťují, že byl napaden mutací eboly. Záhy ale přichází obrovská epidemie.

Přichází boj se zákeřným virem

Režisér John Murlowski natočil v roce 2002 thriller Pandemie a ani netušil, že za pár let bude svět v dost podobné situaci. Jednoho dne se pár zločinců snaží zničit prezidenta spojených států, a proto ho nenápadnou formou infikují virem. Když prezident zkolabuje a jeho ochranka jej v rychlosti převáží do nemocnice, zprvu nikdo netuší, o jakou nemoc se jedná a jak mu zachránit život.

Lidé umírají a hledá se lék

Až doktorka Maxwellová nachází vysvětlení. Je však dost šokující a pro mnohé úplně nepravděpodobné. Záhadný vir je podle jejích slov mutace nejnebezpečnějšího viru na světě. Jedná se o mutaci eboly. Ta se však rozšiřuje, a záhy postihuje mnoho lidí nejen ve Spojených státech, ale také na světě. Začíná boj s časem a hledá se lék.

Jaké je herecké obsazení?

Ve filmu si zahráli:

  • Bruce Boxleitner, herec a otec čtyř dětí, který se za svou kariéru objevil minimálně ve stovce filmových rolí. Mohli jste jej vidět v Legii mrtvých nebo v Transformers: Fall Of Man.
  • Megan Gallagher, americká herečka, která hraje především v televizních filmech a seriálech.
  • Lin Shaye, herečka židovského původu, známou z Blbých a Blbějších nebo Bratři, jak se patří.
  • Dále hrají Tom Wright, Dan Laurina či Jeffrey Combs.

Režii obstaral Murlowski

Režisér Murlowski, který stojí také za filmy jako je například V síti intrik, Děsivé probuzení, ale také za Sám doma a bohatý: Vánoční přání, byl za tento snímek trochu kritizován. Divákům se nelíbilo, jakým způsobem natáčení pojal a nevymyslel dobré scény. Ve filmu Pandemie se za kameru postavil Steven Douglas Smith, který natáčel také Scary Movie 5 a scénář obstaral Russell V. Manzatt.

Kritikové moc nadšení nebyli

Komentáře k filmu nejsou nikterak chvalné. Nelíbí se jim především zakončení filmu, které divákům nepřipadá dobře zpracované. Chlapec, který zůstává sirotek a prolézá nemocniční vzduchotechniku, je nakonec adoptován prezidentem. Tento happyend diváci nepovažují za příliš realistický a ani za nápaditý.

Posuďte sami, zda se snímek režisérovi povedl, či nikoliv, a podívejte se na tento thriller z roku 2002, tolik podobný dnešnímu světu.