Theo Schaefer: Jsem stejně divoký jako vyměněný Tomáš Holec z Kukaček

Theo Schaefer: Jsem stejně divoký jako vyměněný Tomáš Holec z Kukaček
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Theo Schaefer, představitel Tomáše Holce ze seriálu Kukačky, se dokázal se svojí rolí bravurně ztotožnit i díky podobné povaze. Je stejně akční a nespoutaný jako Tomáš, kterého představuje.

„Byl jsem rád, že hraju toho divočejšího“

Theo, ačkoliv nepochází z herecké rodiny, se svojí role zhostil naprosto skvěle. Jeho Tomáš je nabitý Theovou energií a nespjatou divokostí. Sedla mu i jeho seriálová rodina a jak sám říká, cítil se v roli jako doma. Tomáše vlastně nemusel ani moc hrát. České televizi prozradil: „Byl jsem rád, že hraju toho divočejšího.“ Ačkoliv natáčení obětoval své prázdniny, tak konec natáčení upřímně obrečel a bylo mu upřímně líto, že své herecké kolegy už třeba nikdy neuvidí. O to víc byl nadšený z natáčení nové, druhé série a byl by moc rád, kdyby měl seriál i další pokračování, což zatím jeho režisér Arichtev zamítá.

Co Thea spojuje s Tomášem?

Theo stejně jako jeho Tomáš je velice aktivní, bez problémů se sám dopravuje metrem po Praze a aktivně se věnuje svým zálibám. Hraje v divadle, šermuje, dělá vodní pólo, džudo i cirkus. Ještě stíhá navštěvovat kroužek pro chovatele plazů na Letné a doma chovat dva pagekony řasnaté.

V čem je Theo naopak jiný než Tomáš?

V druhé sérii nosí Tomáš domů pětky a přitom si z toho nic nedělá. To se Theovi opravdu nelíbí, takový není, na rozdíl od Tomáše nehraje fotbal, ani nejezdí na motorce, což by tedy opravdu rád.

Co vzbudilo největší zájem kamarádů a spolužáků?

Tomáš v seriálu jezdí už v první třídě motokros. Ale je to opravdu Theo? Theo není žádný lhář, takže otevřeně přiznává, že by sice moc rád jezdil sám, ale na motorce je jeho dublér. Štáb mu prostě jízdu na motorce nekompromisně zatrhl. V žádném případě nechtěl riskovat zranění. Na druhou stranu, hrát v jeho věku hlavní roli v seriálu a ještě mít vlastního dubléra je prostě super.

Herecký vzor Thea

Jeho vzor v herectví je Jean-Paul Belmondo, ale Theo herectví jako takové, zatím vnímá jako hru. Vystudovat by chtěl třeba architekturu a herectví by se dál chtěl věnovat pouze okrajově.