The One: Dobře namíchaný netflixovský koktejl v seriálu o seznamování v nedaleké budoucnosti

The One: Dobře namíchaný netflixovský koktejl v seriálu o seznamování v nedaleké budoucnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Může věda posloužit k vyhledání ideálního partnera? Máme v DNA kód, který by šel pro ideální spárování použít? Bylo by to pro lidstvo ještě atraktivní, kdyby vsadilo na jistotu? Tyto a celou řadu dalších otázek si položíte, když si pustíte osm epizod nedávno přidaného seriálu na Netflixu.

The One je společnost se sídlem v Londýně, která umožňuje svým klientům porovnávat jejich genetické informace, aby našli svou „ideální shodu“. Vede ji ambiciózní genetička Rebecca Webb (Hannah Ware), která skrývá strašlivou událost ze své minulosti, která se jí vrací.

Kombinace biotechnologické fikce, policejního thrilleru a telenovely, líčí také vyšetřování policejní inspektorky (Kate Saunders), která se zaměřila na hlavní hrdinku, aby prošetřila její minulost a spojitost její práce a nálezu mrtvého těla v Temži, jež patřilo jejímu zmizelému obchodnímu partnerovi. Jeho zmizení nahlásila před časem samotná Rebecca, ale v průběhu vyšetřování vyplují na povrch skutečnosti, které mladá žena chtěla nadobro zapomenout.

Seriál hodně vybízí k přemýšlení o lásce a vztazích, o možnosti, že by věda opravdu do párování lidí zasáhla. Jaká by byla asi odezva? Vzdali by se lidé flirtování, oťukávání, namlouvání? Ochudili by se o průkopnické výpravy do charakteru partnera a spolehli by se na vědu, která jim pro určitý vztah dá zelenou? A jak by se lidé zachovali, kdyby dostali na podnose naservírovaného ideálního partnera, který by se jim nelíbil? Věřili by vědě nebo vlastnímu instinktu?

Vyprávění se odehrává ve dvou fázích, z nichž jednu tvoří flashbacky, které ilustrují vývoj genetického projektu a zločinu. Vedlejší dějová linka je zaměřená na policejní vyšetřování, život dalšího páru a samotné Rebeccy. Její metoda párování má také celou řadu hlasitých odpůrců a je třeba je umlčet, aby se výnosný obchod nezastavil. Velice trefně jsou v seriálu zahrnuty i postavy, které mají spokojený vztah, a přesto neodolají pokušení, aby si nechali najít partnera vědeckou metodou.

Některé pasáže jsou trochu zdlouhavé a zbytečné, ale jako celek je The One elegantní série, která přiměřeně dávkuje zvraty a napětí v ději. Krásná Hannah Ware skvěle vytváří obraz chladné a ctižádostivé ženy, která se dokáže mimořádně dobře přetvařovat a jít si za svým cílem za každou cenu.

 

Zdroj:

  • autorský článek