Vzpomínáte na Pavla Tesaříka z Ulice? Jezdí v podivné sanitce

Vzpomínáte na Pavla Tesaříka z Ulice? Jezdí v podivné sanitce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanoušci Ulice si jistě vzpomenou na ornitologa Pavla Tesaříka, s nímž Tomáš Jordán jezdíval do přírody. Pamatovat si ho můžete také z filmu Ulice: Velká trojka, jehož děj se odehrával na hradě Šternberk. Pavla si zahrál Petr Vršek, který se teď jako Vladěna dostává do formy v Národní házené.

Vášnivý ornitolog z karavanu

V seriálu Ulice hrál Petr Vršek ornitologa Pavla Tesaříka, jenž vystudoval přírodovědeckou fakultu, načež zamířil do přírodovědného ústavu, aby se mohl zcela oddat vášni pro ptáčky. Raději než konferencím a sympóziím se věnoval výjezdům do terénu a na nějaký kariérní postup vůbec nemyslel. Naučil se spoléhat sám na sebe, díky čemuž si dokázal poradit téměř s čímkoli, ačkoli možná nestandardním způsobem. Se starším kolegou Tomášem Jordánem, jenž se při výzkumu zaměřoval na brouky, se seznámil už před lety během práce na společném projektu. V upravené dodávce často vyjížděli do přírody, kde jim oběma bylo nejlépe.

S Tomášovou přítelkyní však Pavel neměl nejlepší vztahy. Vyčítal jí, že kvůli ní Tomáš opustil Báru. Po nějaké době se spřátelili, možná dokonce až příliš. Ačkoli Pavel platil v Ulici za nepříliš výraznou postavu, obdržel jednu z hlavních rolí v pilotním filmu ke čtvrté sezóně, jenž nesl název Ulice: Velká trojka (2008).

Zmatkář s bizarní sanitkou

Děj Národní házené se odehrává v zapadlém městečku Nejdek, kde zestárlí přátelé Horst, Fery, Hugo, Pučma a Vladěna vzpomínají na lepší časy, když jako nezdolný tým vybojovali mistrovský titul v národní házené. Z šedi každodenního života je náhle vytrhnou pozvánky na první klubové mistrovství veteránů v národní házené, jež se má konat v Seredi na Slovensku. Kapitán Hugo zavelí, že je nejvyšší čas nabrat fyzičku a ukázat světu, že tenhle tým ještě nepatří do starého železa.

Pro Vladěnu, jehož hraje právě Petr Vršek, znamená házená prakticky vše. Trpělivé vyčkávání na hřišti, až mu někdo přihraje, je totiž taky to jediné, co mu kdy šlo. Jeho bývalá manželka Vilma (Jitka Schneiderová) ho nazývá nýmandem a neustále mu dává najevo, že je k ničemu. Sebrala mu dům, znemožnila kontakt se synem, vyhodila jeho oblíbenou košili a zabavila mu pas. Zatím se k němu nedoneslo, že při cestě na Slovensko ho nepotřebuje…

Jitka Schneiderová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vladěna je bohužel takový dobrácký trouba, že si to nechá líbit. Bydlí na ubytovně, a když si chce něco odnést z vlastního baráku, musí tam vlézt tajně. Skoro pokaždé ho ale prozradí siréna na jeho sanitce, která se samovolně spouští. Snad mu mistrovství v Seredi pomůže vydobýt kýžený respekt.

 

Zdroje: