Tereza Ramba a její cesta ke slávě. Jak začínala a jak se jí žije teď?

Tereza Ramba a její cesta ke slávě. Jak začínala a jak se jí žije teď?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza Ramba, za svobodna Voříšková, patří k našim nejobsazovanějším herečkám. Určitě ji tedy znáte z nějaké komedie, pohádky nebo seriálu. Víte ale, jak se ke slávě dostala? A jak vůbec žije dnes jako manželka, maminka, spisovatelka a herečka zároveň?

Herecké začátky

Už od dětství měla Tereza velký talent. K herectví ji to však od začátku netáhlo. Tancovala totiž v dětském souboru Valášek a toužila se stát baletkou. Už v té době si ale nejvíce užívala vystupování před lidmi. „O tom, že budu herečka, jsem dřív neuvažovala, ale odmalička mě hrozně bavilo vystupovat před lidmi,“ přiznala herečka.

Na konzervatoři v Praze později studovala hudebně-dramatický obor. Vystupovala například v Divadle komedie nebo Švandově divadle. Poté se však zaměřila spíše na kariéru před kamerou. Svou první roli si zahrála v oblíbené komedii Rafťáci (2006) pod vedením režiséra Karla Janáka. S ním krátce poté natočila ještě Ro(c)k podvraťáků (2006). Už svými prvními rolemi si tedy získala velký úspěch. Poté následovala role studentky Hanky ve filmu Kanadská noc nebo dcery hlavního hrdiny v psychologickém thrilleru Brainstorm.

Známé role

Postupně už začaly přicházet větší a známější role, díky kterým se dostala ještě k širšímu publiku. Už v roce 2008 dostala roli v komedii Bobule (2008), kde si zahrála jednu z hlavních rolí. Jen o rok později se natáčelo její pokračování 2Bobule. Další pokračování 3Bobule vyšlo teprve minulý rok. Poté už netrvalo dlouho a přišla Terezina první pohádka. Zahrála si totiž princeznu Anetu v Pekle s princeznou (2009). V ten samý rok však musela zvládnout také menší roli v trojdílném mysteriózním krimi-thrilleru Ďáblova lest od režiséra Jiřího Stracha.

Mezi její novější filmy patří například historické drama Po strništi bos (2017) na motivy knihy Zdeňka Svěráka, komedie Vlastníci (2019), pohádka O vánoční hvězdě (2020) nebo letošní Deníček moderního fotra (2021), kde si zahrála s Jiřím Mádlem.

Manžel, děti a herectví

I když to na sobě nedává tolik znát, má toho herečka v osobním životě opravdu nad hlavu. Společně s manželem, tanečníkem Matyášem Rambou, vychovává dvouletého syna, kterému říkají Slunce. Další dítě už mají na cestě, což s manželem prozradili před pár měsíci na Instagramu. Přitom to je teprve rok od vydání její knihy Dobrodruhům se zážitky a fotkami z jejích cest. Navíc se pořád pilně věnuje herectví, už příští rok by s ní měla vyjít nová komedie Betlémské světlo. Tak doufejme, že toho od ní ještě hodně uvidíme a možná nás brzy opět překvapí něčím úplně novým.

 

Zdroje: