Teorie velkého třesku: Amy Farrah-Fowlerová a co jste o ní ještě nevěděli

Teorie velkého třesku: Amy Farrah-Fowlerová a co jste o ní ještě nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve čtvrté řadě úspěšného seriálu „Teorie velkého třesku“ se objevila velmi inteligentní, ale taktéž trochu divně se chovající Amy Farrah-Fowlerová. Je všeobecně známé, že je (stejně jako Sheldon) vědkyně, která pracuje na univerzitě a vede experimenty s opičími mozky. Následující fakta ale možná neznáte.

Dokonalý casting

Amy Farrah-Fowlerová je doktorkou neurobiologie, zabývá se tedy mozkem. Její představitelkou je Mayim Bialiková, která se v Americe proslavila především seriálem „Blossom“. Bialiková ale není jen herečkou, i ona má doktorský titul z neurobiologie. Tomu se asi říká perfektní obsazení.

Čtěte také: Teorie velkého třesku: Malá, ale chytrá, tohle jste o Bernadette Maryann Rostenkowski-Wolowitzové nevěděli

Ví, jak na Sheldona

Amy vlastní docela podivnou (nebo možná jen hodně vědeckou) schopnost manipulovat s Sheldonem pomocí odměn, kterým nedokáže odolat. To má za následek situace, kdy Sheldon dělá přesně to, co Amy chce, a to i když si Sheldon uvědomí, že je vlastně manipulován.

Čtěte také: Teorie velkého třesku: Sheldon by tento článek miloval. Co jste o nejchytřejší hlavě seriálového světa ještě nevěděli

Amy a její "nejka"

Amy pronikla velice rychle do Pennyina života a prohlásila, že Penny je její úplně nejlepší kamarádka ("nejka"), navzdory tomu, že se sotva znaly. Naštěstí Penny postupně začala akceptovat Amy jako nejlepší kamarádku, i když jsou povahově od základu rozlišné.

Čtěte také: Komediální seriál Call Me Kat s Amy z Teorie velkého třesku zatím nemá moc velký úspěch. Co se divákům nelíbilo?

Amy a její alergie

Stejně jako ostatní postavy má i Amy různé alergie. V jedné epizodě nemůže ochutnat burger od Sheldona, protože jedna ingredience lahodného obědu bylo avokádo. Amy je také alergická na penicilin, to se dozvíme v 5. řadě, ve které je vidět stříbrný náramek s nápisem „penicilin“.

Čtěte také: Smrt Sheldona a vtipný překlep – těchto chyb si ani producenti seriálu Teorie velkého třesku nevšimli

Jediný jedináček

Amy je jediná hlavní postava, která nemá žádné sourozence. Jelikož se její svatby nezúčastnil žádný bratr nebo sestra, lze předpokládat, že je jedináček. Když potká Sheldonovu sestru Missy, přizná, že si vždy přála mít sestru.

Pro porovnání: Penny, Leonard, Sheldon a Stuart mají bratra a sestru. Howard má nevlastního bratra a Bernadette i Raj mají po pěti sourozencích.

Čtěte také: Tak schválně, jestli jste si jich všimli. Skryté detaily v Teorii velkého třesku, které unikly i největším fanouškům