Tento víkend budete mít na Netflixu z čeho vybírat, v novinkách je humor, romantika i napětí

Tento víkend budete mít na Netflixu z čeho vybírat, v novinkách je humor, romantika i napětí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S nádechem romantiky přichází komedie o dvou mladých lidech, kteří si vzájemně ovlivnili životy, Omar Sy odložil kostým Lupina a představí se jako policajt, a nakonec doporučujeme švédský krimi seriál o legendě světa zločinu.

Letní úlet (Along For The Ride)

  • USA, 2022, romantická komedie, premiéra 6. května

Léto před vysokou školou se svědomitá Auden seznámí s tajemným Elim. Eli je nespavec a noc je jeho životem. Zatímco přímořské městečko Colby Beach spí, oba se vydávají na noční výpravu, aby Auden zažila něco ze zábavy a bezstarostného života teenagerů.

Až do toho okamžiku netušila, že by něco takového chtěla zažít. A za vše může Eli, okouzlující a tajemný mladík. Ale blahodárný vliv je oboustranný, i Auden svého přítele na nočních dobrodružných výpravách má co učit.

Na motivy stejnojmenného románu Sarah Dessenové režírovala a napsala Sofia Alvarezová a hrají Emma Pasarow a Belmont Cameli (na úvodní fotografii) jako Auden a Eli. Ve filmu dále hrají Kate Bosworth, Dermot Mulroney a Andie MacDowell.

Zase nepoužitelní (The Takedown)

  • Francie, 2022, akční komedie, premiéra 6. května

Ousmane Diakité (Omar Sy) a François Monge (Laurent Lafitte) jsou dva policisté s velmi odlišnými styly, původem a kariérou. Nesourodá dvojice se znovu sejde po deseti letech kvůli novému vyšetřování. Z toho, co se zdálo být jednoduchým případem, za kterým je obchod s drogami, se nakonec stává zapeklitý kriminální případ zahalený do nebezpečí. 

Clark - Hvězdný zločinec

  • Švédsko, 2022, 6 epizod, premiéra 5. května
Plakát k seriálu, zdroj: Netflix Media Center

Clark je švédský seriál režírovaný Jonasem Åkerlundem, v hlavní roli s Billem Skarsgårdem jako Clarkem Olofssonem – notoricky známým švédským bankovním lupičem a mužem, který dal vzniknout výrazu „Stokholmský syndrom“.

Částečně fiktivní dramatický seriál sleduje Clarka na jeho životní cestě, když oklamal celé Švédsko, které ho milovalo. Ve své pestré zločinecké činnosti se nevyhýbal obchodování s drogami, pokusům o vraždy, přepadení, krádežím a desítkám bankovních loupeží. 

Série je založená na pravdách a lžích odhalených v autobiografii Clarka Olofssona a poskytuje pohled na jednu z nejkontroverznějších osobností současné švédské historie.

Zdroj článku: