Táňa Pauhofová a její proměna z ošklivého káčátka ve žhavou sexy zrzku

Táňa Pauhofová a její proměna z ošklivého káčátka ve žhavou sexy zrzku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Známe ji především z českých filmů, i když je to slovenská herečka. Často ztvárňuje svůdné krásky. Se svou zrzavou hřívou hustých dlouhých vlasů je nepřehlédnutelná a patří mezi herečky, které nemají problém s nahotou.

Táňa se nikdy v dětství nepovažovala za oslňující hvězdu, a přestože si v deseti letech zahrála v seriálu, původně na herectví nepomyslela. Nakonec ale přece jen po studiu gymnázia odešla na VŠMU v Bratislavě. Svou pracovní kariéru začala v rozhlase a v dabingu.

Pokud hledáte některý z titulů, kde se s herečkou můžete potkat, máme pro vás dva tipy na deštivé odpoledne, které vám zlepší náladu a jednu čerstvou pozvánku do kina srpnovou premiéru.

KOUSEK NEBE (ČR 2005)

V režii Petra Nikolaeva vznikl romantický komorní příběh z období 50. let o lásce, ale i zrůdnosti komunistické zlovůle a o vězeňském systému v těchto smutných poválečných letech, kdy lidé naprosto proti logice, nepoučeni válečným peklem, páchali na jiných lidech opět zlo.

Předlohu k filmu napsal bývalý politický vězeň Jan Stránský a ve snímku se potkávají dva protikladné světy. Jeden je formovaný věznicí na Pankráci a druhý je tvořený milostnou romancí v těžkých časech.

Nenápadný film bude možná pro mnoho diváků překvapením, protože nejde o snímek, který by se v televizním vysílání točil 2x do měsíce. Jde o povedený, velmi skutečný příběh. Ve filmu si dále vychutnáte herecké umění Jakuba Doubravy, Zuzany Stivínové, Ondřeje Vetchého, Pavla Zedníčka, Vladimíra Javorského, Pavla Landovského nebo Petra Formana.

NĚŽNÉ VLNY (ČR 2013)

Další trošku přehlížený český film je naprosto ideální oddechovkou, která pobaví. Pod scénářem a režií je podepsaný Jiří Vejdělek a nabízí divákům pohled na jednu rodinu s trošku cholerickým Hynkem Čermákem a také na jednu nedávnou dobu, se vším smutným i veselým, co k ní patřilo. Ale snímek je i o chápající manželce a matce, v podání Pauhofové, která vychovává syna a také o prvních láskách, které si určitě mnoho diváků při sledování filmu vybaví. Přestože odrostlý dětský hrdina Robert Cejnar byl jen o 12 let mladší než jeho filmová matka, Táňa starostlivou maminku zahrála dobře.

A co o filmu prohlásil herec Hynek Čermák?

Jako na první dobrou mě napadá slovo něha, a to mě napadlo i po přečtení scénáře. Něha je to správné slovo, i když ta figura, kterou hraji já, je brutální blázen, tak i přesto něha.

(citace z ČSFD)

ZNÁMÍ NEZNÁMÍ (ČR, premiéra srpen 2021)

Táňa si zahrála také v novém českém filmu začínající režisérky Zuzany Mariankové. Jde o převzatý scénář, který upravil pro české diváky Petr Jarchovský. Osvědčený námět už zpracovali Italové a Němci, ale v českém podání dostal komičtější náboj. V hereckém obsazení se kromě Táni předvedl Martin Hofman, který je rok od roku zajímavějším hercem. Určitě dobrou práci odvedli i Klára Issová, Tomáš Měcháček, Tomáš Maštalír nebo Anna Kadeřávková.

Pokud se chcete o filmu dozvědět víc, vypravte se do kina. Budete koukat, co všechno přítomným přinese nápad podělit se o všechny telefonní hovory a SMS zprávy, které během večírku zúčastněným přijdou. Jak dobře se vlastně lidé znají, když se označují za přátele a známé.

Zdroj:

  • autorský článek