Temperamentní Španěl Antonio Banderas slaví šedesátiny. Kdyby si v mládí nezranil koleno, tajemného Zora bychom neznali

Temperamentní Španěl Antonio Banderas slaví šedesátiny. Kdyby si v mládí nezranil koleno, tajemného Zora bychom neznali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Španěl, kterému se podařilo prosadit se v nemalé konkurenci amerických filmových krasavců, slaví letos 10. 8. 60. narozeniny. Popřejme mu ještě mnoho rolí, kde uplatní svůj španělský žár a uhrančivý pohled, kterým své fanynky dlouhá léta těší.

Fotbal jako první volba

A nemuselo tomu tak být. Antonio byl od klukovských let vášnivým fotbalistou a vždy se tomuto ve Španělsku zbožňovanému sportu chtěl věnovat.

Nešťastné zranění kolena mu překazilo plány, a tak dospívající kluk z Andalusie začal studovat herectví a dopracoval se až k angažmá v Národním divadle v Madridu.

Filmové začátky

V roce 1982 mu režisér Almodóvar dal několik hereckých příležitostí ve filmu a tím mu prošlapal cestičku do Hollywoodu. Filmová příležitost přišla záhy (Králové mamba), ale jazyková bariéra byla pro herce velkou překážkou.

1. manželství

Pomohla mu jeho první manželka herečka Ana Leza, se kterou byl herec ženatý od roku 1987. Ta přerušila svou kariéru a vytvořila Antoniovi pevné zázemí a podporu, aby mohl novou šanci využít.

Za svou pomoc byla odměněná soudním verdiktem v době rozvodu. Antonio se bezhlavě zamiloval do své herecké kolegyně Melanie Griffithové a Ana Leza byla za svou výpomoc s hercovou kariérou odměněná luxusní rezidencí v Madridu a několikaletými štědrými alimenty.

Melanie

V roce 1996 se herec oženil s Melanií a vychovával s ní děti, které měla z jiných vztahů, Dakotu Johanson a Alexandra Bauera. Spolu herci mají dceru Stellu.

Antoniova kariéra se slibně rozjela a filmy jako Philadelphia, Desperado, Zoro: Tajemná tvář, Vikingové, Frida, Tenkrát v Mexiku atd. z herce udělaly určitě nejznámějšího Španěla, který si vysloužil hvězdu na Chodníku slávy.

V soukromí už to taková sláva nebyla. Antonio byl stále populárnější a Melanie byla hodně žárlivou manželkou, která musela být přítomná u všech intimních scén, které herec točil. Když se objevil v italské reklamě na dámské punčochy a navlékal je krásné a v Itálii oblíbené top modelce Valerii Mazze, fotografie a plakáty se začaly objevovat v pokojích dospívajících dívek. To stárnoucí Melanie nenesla moc dobře. Manželství bylo po dohodě ukončeno, ale kvůli dětem herci i nadále fungovali jako rodiče a přátelí se dodnes.

Do třetice všeho dobrého

Další žena, která v roce 2014 vstoupila do umělcova života, byla finanční poradkyně Nicole Kimpel, která nevyhledává mediální popularitu.

Antonio Banderas měl v roce 2017 infarkt, a to mu pomohlo přehodnotit své priority. Přestal kouřit, dal se na cvičení jógy a rád si zaběhá. Tvrdí o sobě, že je neurotik, a právě běhání a jóga mu přináší pocit klidu. Honosné sídlo v Los Angeles vyměnil za dva byty na Manhattanu a v Malaze.

Španěl má i sympatického koníčka, rád vaří pro své herecké kolegy speciality španělské kuchyně. Častými strávníky jsou Penelopé Cruz a Arnold Schwarzenegger.