Synové Elišky jsou pěkní dárečci

Synové Elišky jsou pěkní dárečci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mikuláš a Matyáš jsou prima kluci, kteří však své mamince Elišce dokážou občas pěkně zatopit a přidělat jí pár vrásek a starostí navíc. V seriálu ZOO, který vysílá již půl roku televize Prima, se těchto rolí výborně zhostili Matyáš a Viktor Sekanina. Pojďme se společně podívat na to, co o chlapcích zatím víme.

Eliška Krásná pracuje v zoologické zahradě jako vrchní ošetřovatelka žiraf. Přes den má spoustu práce a běhání kolem zvířat, odpoledne ji v práci navštěvují její dva synové, starší Mikuláš a mladší Matyáš, pro které totiž nemá hlídání, a tak kluci musí nedobrovolně trávit čas v zoologické zahradě. Chlapci místo toho, aby své mamince pomohli s prací a mohli tak jít dřív domů, obvykle pouze sedí v místnosti pro ošetřovatele a hrají hry na mobilu.

Kluci jsou hodní, ale nachází se v těžkém období puberty, díky které se částečně dostanou do několika problémů, které za ně vždy musí vyřešit jejich maminka. Eliška totiž na Mikuláše a Matyáše zůstala sama, jejich otec je opustil a stěží na ně platí základní výživné, proto s výchovou a hlídáním Elišce pomáhá její maminka Anežka a kamarád Robert, kteří také pracují v zoo. Z platu ošetřovatelky si navíc Eliška nemůže dovolit klukům kupovat drahé oblečení, hračky a mobily.

A jsou to právě finanční problémy, které chlapce dostanou do maléru. Oba totiž velmi touží po herní konzoli, kterou mají téměř všichni jejich spolužáci. Vědí, že jejich maminka jim ji nemůže koupit, a tak se rozhodnou, že ji z obchodu ukradnou. Zločin se nakonec provalí, ale k Elišce se tato nepříjemná zpráva nakonec vůbec nedostane. Dozví se to ale její kamarád a dlouhodobý obdivovatel Robert Krajnar, který se vydává za otce kluků Krásných, majiteli obchodu se omluví, konzoli zaplatí a dohodne se s ním, že chlapci si zločin v obchodě odpracují. Pokud tak učiní, jejich maminka se o tom nikdy nedozví. Kluci vše přislíbí a jsou Robertovi zavázáni.

Mikuláš s Matyášem jsou hodní kluci, kteří jako každé jiné děti občas udělají nějaký ten „průser“. Robert pak nad nimi visí jako jejich anděl strážný, který je vytáhne z každé šlamastiky. Uvidíme, zda nakonec Eliška uvidí, co vše pro ni a její syny Robert kdy udělal a dá mu šanci v jejich životech.

Zdroj článku:
  • Autorský text