Jana Švandová ze seriálu ZOO má dnes narozeniny

Jana Švandová ze seriálu ZOO má dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pražská rodačka Jana Švandová se narodila 3. července 1947. V neděli tak oslaví krásných pětasedmdesát let. Člověk by to na ní ani nepoznal, protože vypadá báječně a života si užívá plnými doušky. Její postava v seriálu Zoo naproti tomu neprožívá příjemné období…

Základem je pozitivní přístup

Na to, jak se vyrovnat s přibývajícím věkem a nepřipouštět si stáří, má Jana Švandová zaručený recept. Snažte se zkrátka dělat naprosté maximum pro to, abyste byli zdraví, měli kolem sebe milované lidi a věnovali se takové práci, která vás bude naplňovat. Zásadní je pozitivní přístup a schopnost užívat si života v každém věku.

To je jistě dobrá rada, jíž by se měla začít řídit také Sidonie Novotná, postava ze seriálu Zoo, kterou ztvárňuje právě Jana Švandová. Nekompromisní a tvrdá majitelka sklářské firmy vládne ve své rodině pevnou rukou – a právě to se jí šeredně vymstí.

Klid před bouří…

Pokud pravidelně sledujete rodinný seriál Zoo každé úterý a čtvrtek večer na TV Prima, pak jistě tušíte, že se ve vile Novotných schyluje k pořádné bouři. Mladá Sid už nechce babičce nadále lhát o tom, že studuje prestižní školu v Americe, když ve skutečnosti pracuje v zoo ve Dvoře Králové. Tuší, že Sidonie nepřijme pravdu dobře. Ostatně ji v tom opakovaně utvrzují i její rodiče Alice a Eduard, kteří se dívku snaží přesvědčit, aby babičce nic neříkala. Tahle velká lež trvá už ale příliš dlouho, a tak se Sid odhodlá a vyrazí do vily, aby si s babičkou promluvila. Kdyby však tušila, jak špatně to dopadne, nejspíš by si to raději rozmyslela…

Alice Novotná (herečka Sabina Laurinová), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Rozhádá se celá rodina?

Sidonie bude vzteky bez sebe a začne požadovat, aby Sid odletěla do Ameriky a vrátila se ke studiu. Když vnučka odmítne, babička na to půjde odjinud – přes nepříjemné ultimátum. Pohrozí ředitelce Roklové, že pokud dívka nedostane výpověď, přeruší veškerou spolupráci se zoo, a to včetně sponzoringu. Roklová se nicméně postaví na stranu Sid, která svou práci vykonává dobře a v zoo je jí potřeba. Rozhodne se bez peněz Novotných obejít i přesto, že Sid je pro blaho zvířat ochotná babičce nakonec vyhovět. Tehdy se do rodinné války zapojí i Eduard, jenž se zrušením sponzorství zoo nesouhlasí. Zrazená a rozčilená Sidonie ho za to neprodleně odvolá z vedení rodinné firmy.

Cesta k usmíření nebude snadná

Sidonii i její rodinu čeká v nejbližších dílech seriálu pořádné dusno. Nejvíce tím trpí Alice, nucená pendlovat mezi rozhádanými příbuznými. Proto požádá Sid o pomoc s jejich usmířením. Může se však podařit zachránit pošramocené vztahy poté, co Sidonie zjistí, že Eduard přijal místo obchodního ředitele u jednoho z jejich klientů?

Doufejme, že se hlava rodu Novotných naučí být tak pozitivní jako její představitelka Jana Švandová, jíž přejeme mnoho štěstí, zdraví a dalších báječných zážitků nejen při natáčení Zoo.

Zdroje článku: