Survivor Česko & Slovensko 2023: Tomáš opět předvedl, jakým je manipulátorem, aniž by si toho někdo na ostrově všiml

Survivor Česko & Slovensko 2023: Tomáš opět předvedl, jakým je manipulátorem, aniž by si toho někdo na ostrově všiml
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
48. den přináší další vyřazení. U Rebelů se Žaneta snaží zachránit si krk. Nejraději by získala individuální imunitu a poslala do duelu Martina, který se nijak netají tím, že by ji odstřelil. A probírá se Tomáš. U Hrdinů je s duelem smířená Andrea a očekává, že se k ní přidá Karolína.

Pavlína má už velkou část hry přátelský vztah s Matějem, takže Andrea má za to, že ta se vyřazení bát nemusí. U Hrdinů se také začalo řešit, že Andrea se nevhodně vyjadřovala o jiném hráči, ale všechno to bylo zamotané, a nakonec snad spíš Pavlína překroutila něco, co Andrea řekla. Nakonec si to však všichni vyříkali. Pepa hodil smutnou událost z domu za hlavu a rychle se oklepal. Navíc se na kameru vyjádřil o Pavlíně, že si uvědomil, jak moc mu v mnoha věcech lhala.  

Rebelka Žaneta to napřed zkoušela na Kristiana a pochlubila se mu se svou výhodou. Po rozhovoru si je jistá, že Kristian by pro ni mohl být záchranné stéblo, ale také je jí jasné, že potřebuje silnější podporu. Opět to šla zkusit na mírně naivního Adama. Ten už si konečně všiml, že za ním chodí s úsměvem pouze tehdy, když se blíží kmenovka a jinak už od začátku ostatní štvala proti němu, přestože s ním byla v alianci. 

Souboj o kmenovou imunitu 

Každý kmen má svůj tunel a hromadu bambusů, trámů a provazů, kterými musí co nejvíce ucpat tunel druhého kmene. Kmeny si potom musí svůj tunel od překážek úplně vyčistit, pronést truhlu a určená dvojice jde do finále hry. Jeden dělá skládačku a druhý může radit. Po sestavení se musí druhý z páru trefit pytlíkem na terč a je hotovo. Zbytek kmene nesmí u skládačky radit. 

Rebelové se hodně zasekli na čištění tunelu, protože některé uzly na provazu byly hodně dobré. Kristian to zkoušel i překousat. Rebelové měli ale štěstí, že u Hrdinů měla Karolína jako partnera u skládačky vševědoucího Tomáše, který na ni pokřikoval a nutil ji, aby to skládala podle jeho rad, které nefungovaly. Bára tak v klidu mohla dohnat ztrátu Rebelů, protože Kristian pochopil, že soustředění je dost podstatné. 

Soutěž o individuální imunitu v rukou Hrdinů 

Matěj už předvedl v minulosti, že balanc mu jde. Dlouho se držela i Andrea, která tušila, že je opět na seznamu k vyřazení. Zajímavé je, že právě Andrea je hráčkou, kterou vlastní kmen nechce, ale u Rebelů jí fandí. Předpokládají, že jako jediná by dokázala v případě individuální imunity na kmenové radě nominovat do duelu někoho z trojice mužů. Také oceňují její houževnatost, protože po odchodu Pítra zůstala bez opory. 

Před kmenovou radou zašel Tomáš za Matějem a napřed mu řádně pochleboval. Potom z něj vypadlo, že by bylo nejlepší do duelu k Andrejce poslat Pavlínu. Tomáš „samozřejmě soucítil s Matějem", jak to pro něj bude těžké, když jsou si s Pavlínou hodně blízcí, ale bude to tak nejlepší. Jednu chvíli to vypadalo, že si kluci na důkaz přátelství vymění trenýrky. Matěj ovšem netuší, že si tím Tomáš zajistil, aby v budoucnu neměl Matěj po svém boku nikoho, kdo je mu věrný. To byl opravdu skvělý herní tah. I kdyby se Pavlína z duelu vrátila, její věrnost by měla trhliny.

Karolína si také chtěla u Matěje šplhnout, tak mu honem rychle běžela říct, že Pavlína s Andreou zmínily, že by se mohla založit dívčí aliance. Tím docela šikovně odpoutala pozornost od své osoby.  

V duelu to šlo hodně rychle a Andrea měla prostě víc štěstí. Pavlína si celou první část souboje vedla dobře, ale v druhé části se skládačka povedla Andrejce. To nebyli její spoluhráči moc nadšení. 

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský text