Survivor Česko & Slovensko 2023: Přišli překonat své limity, založili oheň a potom bádali, jak se asi vaří brambory

Survivor Česko & Slovensko 2023: Přišli překonat své limity, založili oheň a potom bádali, jak se asi vaří brambory
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prosluněné pláže a průzračné moře je právě to, co člověka dokáže zahřát na duši. Rebelové a Hrdinové se dnes poprvé představili fanouškům této oslavované reality show. Už při nástupu na ostrov „mokrou cestou“ všichni ukázali odhodlání a elán. Před sebou mají největší dobrodružství svého života.

Rebelové měli příjezd o trochu jednodušší, protože je téměř k pobřeží přivezla loď. Hrdinové nastoupili ve velkém stylu a do vody u pobřeží si skočili z helikoptéry. Tedy nic pro ty, kdo nemají rádi výšky. Ale všichni se navzájem povzbuzovali a nedali na sobě znát strach.

První souboj kmenů byl určitě hodně zásadní. Hrálo se o základní vybavení, jako je sekera, mačeta, lano, rýže, fazole, kokos a celá řada dalších věcí dle výběru. Vše potřebné si soutěžící obou kmenů mohli vybrat z plošiny ve vodě. Nakonec se jeden z kmene utkal o oheň.

Zatímco Rebelové si mohli jako vítězný kmen všechny vybrané poklady a křesadlo odnést do svého tábora, Hrdinové zůstali s holýma rukama. Ondřej udělal dobráka a nabídl jim možnost vzít si dvě věci z vybavení, které si původně vybrali. K překvapení i pobavení všech si vzali mačetu a hrnec. Zdánlivě nepraktický výběr se však nakonec ukázal jako geniální tah. To bylo v okamžiku, kdy se Pítrovi podařilo pomocí poklice od hrnce pro kmen založit oheň. Na rozdíl od Rebelů křesadlo neměli a zaručené návody, které si někteří z účastníků nastudovali z internetu, v praxi nefungovaly. Filip (Hrdinové) snědl prvního švába, kterého viděl. Během pobytu by rád ochutnal i další zdroje bílkovin, které mu přijdou do cesty. Tomu by zřejmě oheň ani nechyběl.

Oba kmeny si také postavily přístřešky a modlily se, aby v noci nepršelo. Nefungovalo to. Na noční deště si prostě musí zvyknout. Už při stavbě podlahy z prken a střechy z palmových listů se ukázalo, že někdy nebude domluva úplně jednoduchá. Každý měl o bydlení svou představu.

Začalo také první pletichaření. Čtyřicetiletá fitness influencerka Soňa (Hrdinové) má podle některých lidí až moc mateřské sklony. Také se jevila podezřelá, když se šla sama na hodinu projít po okolí. Někdo měl hned jasno. Hledá imunitu! Soňa tvrdí, že na to ani nepomyslela a šla se podívat, co je v okolí jedlého a šlo by použít.  

U Rebelů vznikla první aliance. Tomáš, Jirka a Žaneta si plácli. Budou si krýt záda. Ukazuje se také, že má kmen už i prvního člověka na odstřel. Pětapadesátiletá Lída nebude člověk, který by chtěl plnit příkazy a prosazuje si svou. Žaneta má jasno, měla by jít jako první z kola ven.

Den utekl jako voda, a přestože na prknech se nespí dobře, alespoň deky mají všichni pěkně měkoučké. To bylo spolu s termoskami jediné vybavení, co na oba kmeny čekalo v truhle v každém táboře.

Třetí den se soutěžilo o magickou výhru-pytlík brambor. Rebelové měli samozřejmě po prvním vítězství velké sebevědomí, ale po trochu zdlouhavé a nudné soutěži si pytlík brambor odnesli Hrdinové, což jim zlepšilo náladu. A mají přece hrnec a už i oheň, tak bude pořádná hostina, dvě brambory na každého.

Tedy napřed to vypadalo, že uvařit brambory bude pro naše celebrity nepřekonatelný problém. Jak se asi vaří celá brambora? Nějaký odvážlivec dokonce navrhl brambory rozpůlit, aby byly dříve uvařené. Zvítězila demokracie, každý si mohl vybrat, jak si brambory uvaří. Začalo se půlit a jen nějak nevycházely počty půlek.

V táboře Hrdinů už zbývá vyřešit jen jeden vážný problém. Petr Švancara (Švanci) hrozně chrápe. To není pro ostatní úplně příjemné a je otázkou času, kdy se to proti bývalému fotbalistovi obrátí. Dokonce se chvějí dřevěná prkna, na kterých se leží. Až tak moc je to zlé. 

Pochvalu si od moderátora Ondřeje Novotného vyslechli Hrdinové za založení ohně.

Ondřej Novotný, zdroj: TV Nova
Zdroje článku: