Survivor Česko & Slovensko 2023: Nejdynamičtější epizoda změnila v obou kmenech hodně věcí a našla se skrytá imunita

Survivor Česko & Slovensko 2023: Nejdynamičtější epizoda změnila v obou kmenech hodně věcí a našla se skrytá imunita
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka a Pepa se vrátili do svých kmenů, ale všichni cítili, že to nebyla jediná událost, která jim zpestřila život na ostrově. Jirka popsal své dojmy, zaujal ho u Hrdinů hlavně Filip, který téměř nemluvil. Hned také věděl, že Kája a Pája jsou adeptkami na duel. (Pozor spoiler).

Johanka se stala protagonistkou jedné z nejsledovanějších akcí u Rebelů. Pod rouškou tmy konečně tajně našla skrytou imunitu. Dokonce se jí podařilo hrabat, aniž by ji někdo z Jirkovi aliance hlídal. Určitě ji v jejím nočním vyžití, které TV Nova sledovala, fandila celá řada lidí a je dobře, že je to právě ona, kdo imunitu má. Jirka už proti ní zase kuje pikle a možná se jí bude imunita hodit už velmi brzy.

Zdroj: TV Nova

Jirka se také pasoval do role hlavního stratéga, který naplánuje, jak po sloučení kmenů zlikvidují Rebelové všechny hráče z druhého kmene. Sebevědomí mu rozhodně nechybí.

Pepa toho pro svůj kmen moc nezjistil, jen potvrdil, že je u Rebelů silná aliance a zbytek je „na odstřel“. Pepa se také zaměřil na ženské osazenstvo u Hrdinů, protože mu přijde, že si neváží toho, že jsou ve hře a tváří se poraženecky, což přenáší na ostatní.

Pošta v obou kmenech

Každý kmen se musel rozhodnout, kterého hráče si vezme od svých soupeřů. U Hrdinů se nechal slyšet Pepa, že by si měli vzít Tomáše nebo Matěje, protože tím nejen oslabí soupeře, ale hlavně posílí svůj kmen. Nakonec byl Pepa rád, že se všichni shodli na Matějovi, protože Tomáš mu přišel hodně autoritativní. Matěj měl trochu smíšené pocity, když se novinku dozvěděl, ale našel i výhody. Znalost hráčů u Rebelů, se kterými byl měsíc u stolu i v posteli, se mu může hodit.

Rebelové si z kmene Hrdinů vybrali Martina, který bude dál vedený jako Kulhy, aby se odlišil od druhého Martina. Kulhy byl rád, že odchází, žádné přátelství na život a na smrt u Hrdinů neměl. Švanci mu měl trochu za zlé, že si nepoplakal. Vyměnění hráči mají pro následující kmenovku imunitu.

U Rebelů se Kristian tváří, že je v Jirkově alianci, ale kuje stále pikle s Johankou, Bárou a Martinem. Opět zkoušeli oslovit Adama, ten ale hned běžel za Jirkou, aby ho upozornil na Johančiny pikle. Kulhy by mohl alianci podpořit. V této chvíli se však ještě stále Jirkova aliance s Tomášem a Žanetou jevila jako silná, přestože přišla o Matěje. To se ale má brzy změnit.

Zdroj: TV Nova

Souboj o kmenovou i osobní imunitu

Opět se běhalo, nosily se disky a kostičky a zase to šlo lépe nakrmeným Rebelům. Hrdinové se tak museli začít připravovat na kmenovou radu. Je zvláštní, že prohru o imunitu nesli lépe něž když nevyhráli jídlo.

Osobní imunitu si u Hrdinů vybojoval Filip. Šel na to od lesa a skládání kostek zpomalil tak, že všem ostatním popadaly. On sice svůj komínek nepostavil, ale zůstal jako poslední ve hře.

Plány na kmenovou radu

U Hrdinů měli jasno, Pítr by měl odejít. Většina navrhovala, že s ním do duelu pošlou Katku, ale bylo jasné, že to není cesta, kterou by se mohli Pítra zbavit, protože v duelu Kateřinu porazí. Švanci se nabídl, že si to s Pítrem půjde do duelu rozdat a že se na to těší. Ostatní (hlavně Pepa) to považovali za velký risk, ale Švanci se na to dokonce těšil. Jenže zákonitosti Survivoru jasně ukazují, že nic není tak, jak se naplánuje.

Zdroj: TV Nova
Zdroj: TV Nova

Šok pro všechny

Před hlasováním došlo k dalšímu prohození dvou hráčů. Všichni u Rebelů tušili, že si Hrdinové vezmou Tomáše. A mazaný Tomáš ještě stihl uplatnit svou autoritu u Rebelů a zakázal jim vzít si od Hrdinů Pepu.

Já ho tam potřebuju,

argumentoval a honem běžel označit Švanciho, aby ostatním nedošlo, co se vlastně děje.

Zamilovaná Žaneta mu to odkývala, a kromě Johanky se nikdo na odpor nezmohl. Ta jediná pochopila, že trojice Matěj, Tomáš a Pepa, u soupeřů nepřinese pro Rebely nic dobrého. Rebelové si vzali Švanciho a tím mu nevědomky vzali možnost postavit se Pítrovi v duelu.

Švanci z toho byl hodně zaskočený, ale nic dělat nemohl. Do duelu tak opravdu šel Pítr a Katka. Pítr zvítězil (a stále má skrytou imunitu).

Zdroj: TV Nova

Situace se moc dobře nevyvíjí pro Jirku, kterému v silné alianci zůstala Žaneta, která byla ovšem řízená Tomášem. Adam mu je k ničemu a Kristian, který ještě do poslední chvíle předstíral, že je s ním, už asi hrát divadlo nebude. Kulhy se tak nejspíš přidá k Johance. Kartami může trošku zamíchat i Švanci, ale ten se asi od Jirky do jeho plánů vmanipulovat nenechá. A možná se i Žaneta bude muset hodně snažit, aby se dožila spojení kmenů a setkání se svým božským Tomášem, ke kterému tak oddaně vzhlížela, že už si z toho všichni dělali legraci.

Zajímavé je, jak se zvedlo sebevědomí Martinovi, když už Jirka nemá za zády Tomáše a Matěje. Martin najednou neváhá odporovat Jirkovi a lehké to s ním nebude mít ani Adam a Žaneta.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský text