Superlov: Nejsympatičtější lovec Jakub Kvášovský vyhledává v soutěžích adrenalin, rychlost a spád

Superlov: Nejsympatičtější lovec Jakub Kvášovský vyhledává v soutěžích adrenalin, rychlost a spád
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kalkulátor musel absolvovat množství testů a obstát proti velké konkurenci, aby se vůbec mohl stát lovcem, kterého dnes tolik obdivujeme. Předpoklady k tomu měl ale velmi dobré. Odjakživa ho bavila matematika a zeměpis, které dnes vyučuje. Jako soutěžící navíc prošel řadou záludných kvízů.

Je vděčný za příležitost být v Na lovu

Účinkování v pořadu Na lovu a nyní i v Superlovu samozřejmě výrazně ovlivňuje Kalkulátorův osobní život. Má méně volného času, musel tedy omezit své koníčky a pořadatelskou činnost v rámci orienťáku (běh podle mapy). Oblíbená vědomostní soutěž ho ale baví a naplňuje a je rád, že ji může dělat. Kousek času si musí vyhradit pochopitelně i pro svou ženu. Není sice přímo ženatý, ale už dlouhá léta je šťastně zadaný. Má dvě děti a prý na svém rodinném životě nehodlá nic měnit.

S ostatními lovci se stali dobrými přáteli a také se průběžně cvičí, zmínil Kalkulátor v pořadu TV Nova. Vymýšlejí si vlastní otázky, většinou těžší, než jsou ty obvyklé soutěžní. Člověk si díky tomu osvěží různé znalosti.

Aktuálně asi nejznámější učitel matiky a zeměpisu u nás

Jakub Kvášovský se ale zdokonaluje vlastně každý den už tím, že normálně funguje – dívá se kolem sebe, kouká na zprávy atd. Dá se říct, že odmalička byl snaživým žákem. Na základce se prý učil velmi slušně, jak vypověděl v jednom rozhovoru. Na druhém stupni sice neměl samé jedničky, ale ani nic horšího než pár dvojek – většinou z češtiny, pracovních činností nebo výtvarné výchovy. Na gymnáziu to, pravda, šlo maličko dolů, protože se už neučil tak často a snaživě, spíše na to kašlal. I tak ovšem úspěšně vystudoval fyzickou geografii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy a začal vyučovat matematiku a zeměpis na základní škole ve Vrchlabí. Právě tyhle předměty mu ostatně vždycky šly. Učitelství ho lákalo už na vysoké a chytlo jej natolik, že se mu věnuje dodnes.

Lovci ze Superlovu a moderátor Ondřej Sokol
Lovci ze Superlovu a moderátor Ondřej Sokol | Zdroj: TV Nova

Chtěl si říkat Logik, ale zatrhli mu to

Nynější Kalkulátor se účastnil řady vědomostních soutěží i jako soutěžící. Začal v Riskuj, následně byl v soutěži Nejslabší! Máte padáka!, kterou vyhrál. Poté několikrát pokořil populární AZ kvíz i pořad Chcete být milionářem?, jenž mu zpětně připadá roztahaný a nudný. Ujít si nenechal ani Pálí vám to?, Kde domov můj? a další soutěže.

Pořadu Na lovu se podle Jakuba Kvášovského asi nejvíce podobalo Nejslabší! Máte padáka, kde šlo nejenom o znalosti, ale také o postřeh a rychlost, což se mu líbilo. Baví ho, když je hra svižná a napínavá, o čemž se fanoušci Na lovu nebo už i Superlovu nejedenkrát přesvědčili. Kalkulátorovi dělá radost zejména to, když může stisknout tlačítko a odpovědět rychleji než obávaný doktor Vševěd. Mezi těmi dvěma panuje přátelská rivalita.

Ale jak se vlastně Jakub Kvášovský do křesla Kalkulátora dostal? Díky tomu, že si občas zahraje Kvíz do kapsy. Šéf hospodského kvízu si všiml jeho kvalit a nabídl mu, zda by se nechtěl zkusit stát lovcem v televizní soutěži. Musel projít pohovorem přes počítač – podobně jako stovky, ne-li tisíce jiných lidí. Po mnoha testech, kamerových zkouškách a dalších záležitostech se mu podařilo ve velké konkurenci uspět. Původně si chtěl říkat Logik, ale členové produkce jeho přezdívku změnili na Kalkulátora.

Zdroje článku: