Startuje Superlov s Ondřejem Sokolem a týmem obávaných lovců

Startuje Superlov s Ondřejem Sokolem a týmem obávaných lovců
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Populární vědomostní pořad Na lovu se po četných hvězdných speciálech dočkal další zajímavé novinky. V sobotu 4. března 2023 ve 20:20 má na Nově premiéru Superlov, v němž se jeden soutěžící může postavit dvěma až pěti lovcům a pokusit se získat milionovou výhru.

O vtípky Ondřeje Sokola nepřijdete

V klasické televizní show Na lovu se sejdou čtyři soutěžící, kteří utvoří tým a společnými silami se snaží ve vědomostním souboji porazit náhodně vybraného lovce. Jakmile každý z nich vybojuje pro tým určitou částku, přichází na řadu finální štvanice, která rozhodne o osudu soutěžících a výsledku celého dílu.

Kdo má kuráž postavit se všem lovcům najednou?
Kdo má kuráž postavit se všem lovcům najednou? | Zdroj: TV Nova

V Superlovu je ale všechno jinak! Tým tentokrát utvoří lovci, hezky seřazení vedle sebe jako na posedu, zatímco soutěžící budou přicházet postupně a bojovat pouze sami za sebe. „Kalkulátor, Belladonna, doktor Vševěd, Kvízová dáma a pan Lišák. Tak to jsou naši lovci, dámy a pánové,“ hlásí zvesela Ondřej Sokol. „Sněhurka, zlá královna a tři trpaslíci: Povídálek, Stydlínek a Znesvětitel.“

Jakmile oblíbený moderátor představí a náležitě zesměšní lovce, hra může začít a na řadu přichází spolu s první soutěžící také vysvětlení pravidel.

Pravidla se zpočátku zdají komplikovaná

V prvním kole dostane soutěžící až pět otázek se třemi možnostmi odpovědí (A, B, C) a za každou správnou odpověď se mu přičte 5000 Kč. První špatná odpověď však tohle kolo ukončí a nastává přesun ke druhému kolu. Řekněme, že soutěžící správně zodpoví první tři otázky, ale u čtvrté udělá chybu. K páté otázce už se tedy nedostane a rovnou předstoupí před lovce s tím, co si zatím nahrál. Stejně tak může úspěšně zodpovědět pouze první otázku a u druhé chybovat, takže se nedostane ke třetí. Je rovněž možné, že soutěžící zkazí hned první otázku. Pak bohužel prohrává celou soutěž. Žádná druhá šance typu zmrtvýchvstání se totiž nekoná.

Ve druhém kole už nastává čas utkat se s lovci. Na své časomíře dostane soutěžící 60 sekund. S tímhle časem začínají i lovci, kteří však vznesou různé nabídky náskoků a částek, o něž se může hrát. Soutěžící si vybere, s kolika lovci se utká, o jakou částku a s jakým náskokem. Když bude chtít bojovat o peníze, které si zatím nahrál/a, automaticky se utká se dvěma lovci. Ti budou na zodpovězení otázek požadovat např. 38 sekund (jejich časový limit pro zodpovězení bude zkrátka co nejmenší).
V případě, že se soutěžící rozhodne utkat se třemi lovci, může už bojovat o zajímavější částky (např. 100 000 Kč), ale samozřejmě s menším časovým náskokem. A tak to jde stále výš, až nastane možnost bojovat se všemi pěti lovci najednou, s malinkatým náskokem, ale zato třeba i o 1 000 000 Kč. Tahle částka bývá nabízena soutěžícím, kteří v prvním kole úspěšně zodpoví všech pět otázek.

Poté, co si soutěžící vybere nabídku, o kterou chce hrát, Ondřej Sokol mu/jí začne pokládat otázky a rozběhne se čas. Když odpoví správně, čas se zastaví a na řadě budou lovci, jimž se spustí jejich vlastní časomíra. Pokud odpoví správně, čas se opět zastaví a na řadě bude zase soutěžící. Takhle se to střídá, ale jestliže soutěžící odpoví špatně, čas poběží dál a moderátor mu/jí bude klást další otázky. Čas se zastaví až při správné odpovědi, což platí i pro lovce.

Když soutěžícímu vyprší čas dříve než lovcům, odejde s nepořízenou. Ale jestli čas vyprší dříve jim, soutěžící si odnese pohádkovou výhru. To už stojí za trochu rizika, pravda?

Zdroje článku: