Studium na švýcarské škole, členství ve spolku MENSA a role ve filmu pro dospělé – Sylvester Stallone stále překvapuje

Studium na švýcarské škole, členství ve spolku MENSA a role ve filmu pro dospělé – Sylvester Stallone stále překvapuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Současnou izolaci zaviněnou koronavirem herec využívá k přípravě výstavy svých obrazů. Stallone maluje olejová plátna v expresionistickém stylu už více jak 50 let. Začal malovat v době svých studií ve Švýcarsku. Tam se chudý kluk dostal díky sportovnímu stipendiu jako nadějný talent boxu.

Inteligence a talent

Herec, který má za svého celoživotního hrdinu Leonarda da Vinciho, svá umělecká díla vystavil například ve Švýcarsku, v Rusku a samozřejmě v umělecké galerii v Soho v New Yorku. Zde také plánuje novou výstavu, ale zahájení bylo zatím odloženo kvůli současné situaci.

Zajímavé je, že dříve, než vznikla slavná filmová série o boxerovi, Rocky byl už dávno vyobrazený na jednom z hercových obrazů.

Cesta Stallona k herectví je stejně překvapivá, jako jeho členství ve spolku Mensa. Je tedy součástí 2% světové populace s nadprůměrným IQ (v jeho případě 160).

Těžké začátky

Když se mladý Sylvester po škole přestěhoval do New Yorku, živil se různě a žil bídně. Přespával na autobusovém nádraží a když už byl na dně fyzicky i duševně, přijal roli v porno filmu. Za dva dny si vydělal 200 dolarů. Herec se za to nestydí a sám dodává, že už byl rozhodnutý, že někoho přepadne a okrade, takže film byl ta lepší varianta.

Po pár malých rolích se herec rozhodl napsat filmový scénář. Napadlo ho to, když sledoval zápas mezi Muhammadem Alim a Chuckem Wepnerem. Scénář měl za tři dny hotový.

Začal obcházet filmová studia a bylo mu za scénář nabídnuto 350 tisíc dolarů s tím, že si hlavního hrdinu zahraje někdo ze známých herců (padlo jméno Burt Reynolds). To ale Stallone odmítl, a nakonec se mu podařilo na produkci získat milion dolarů. To nebylo moc, a tak do mnoha rolí byli zapojení hercoví příbuzní, včetně otce a bratra.

Rockyho filmovou manželku ztvárnila Talia Shira. Přijala roli za směšný honorář 7500 dolarů, jen aby se vymanila ze stínu svého slavného bratra. Tím je Francis Ford Coppola.

Vyšlo to

A jak to dopadlo, už víme. 10 nominací na Oscara a zisk tří sošek překvapil celý filmový průmysl. Film v kině vydělal 225 milionů dolarů. To nebyl na kluka, který před zahájením natáčení pracoval jako uvaděč v kině za 35 dolarů týdně, vůbec špatný začátek kariéry.