Střípky: Oprášený scénář dal vzniknout novému kriminálnímu thrilleru s nevyzpytatelným sériovým vrahem

Střípky: Oprášený scénář dal vzniknout novému kriminálnímu thrilleru s nevyzpytatelným sériovým vrahem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film je natočený podle scénáře, který ležel v šuplíku 30 let. Herec Denzel Washington ho měl v rukou někdy dávno a moc se mu líbil. Když si na něj vzpomněl, zmínil to před autorem a režisérem Johnem Lee Hancockem. A nápad na film byl na světě.

Scénář temného příběhu našel uplatnění

Režisér měl s hereckým obsazením jednoduchou práci a nechal to na Washingtonovi, aby si vybral své herecké kolegy. Ve filmu je Washington Joe Deke, postarší a velice zkušený policista, který po nevyřešeném případu tří vražd ztratil motivaci pro tak vyčerpávající práci a odešel z Los Angeles do provinčního města pracovat jako zástupce šerifa.

Po čase se vrací kvůli bezvýznamné záležitosti na krátkou návštěvu zpět do Los Angeles a setkává se s mladým policistou Jimem Baxterem, kterého si zahrál Rami Malek (herec, který se proslavil ztvárněním Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody). Baxter vyšetřuje případ vraždy a Joe Deke si velice rychle uvědomuje souvislost jeho nevyřešených případů s touto vraždou.

Oba policisté, kteří mají odlišné způsoby práce, se pouští po stopách vraha a jejich posedlost jim pomáhá spolupracovat. Deke zjišťuje, že je mladý kolega vlastně stejný, jako byl on v jeho věku.

Jared Leto si roli užíval

Vrahem by měl být Albert Sparma, kterého si zahrál Jared Leto a dal si záležet. Do role se tak vnořil tak, že za ni získal nominaci na Zlatý glóbus.

Práce policistů není jednoduchá, protože Albert Sparma, nemá ve zvyku po sobě zanechávat stopy, které by ho usvědčily. A baví ho hrát si s policisty. Upoutává na sebe pozornost, vysmívá se jim na každém kroku. Jared Leto rozhodně umí vytvářet tento typ postav a už jen svým vzhledem umí vyvolat napětí. Albert zkouší, kam až jsou schopni policisté zajít a kolik předpisů jsou ochotní „ohnout“, aby dosáhli svého cíle.

Washington a Leto jsou ve svých rolích jako ryby ve vodě. Malek je sice trochu zastíněný svým zkušenějším kolegou, ale ostudu si určitě neudělal. S nadšením hovořil o scénáři a o energií nabité spolupráci s Washingtonem. Leto se na svou roli připravoval studiem materiálu FBI o sériových vrazích.

Společnost Warner Bros uvolnila vzhledem k současné situaci film pro streamovací platformy.