Středeční Prostřeno z Krnova: Nepřátelská atmosféra i hlášky o potřebě sáčku na blití přímo před hostitelem

Středeční Prostřeno z Krnova: Nepřátelská atmosféra i hlášky o potřebě sáčku na blití přímo před hostitelem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celá parta je tento týden prapodivná. Včera ještě byla atmosféra u Aleše přijatelná, ale dnes, když už měl odvařeno, zapadl do party. Není divu, že pánové žijí sami, moc vychování nemají a o chování u stolu netuší vůbec nic.

Ve středu vařil Karel. Prakticky každé jídlo bylo pro někoho z hostu nechutné a špatné. Nikdo se nebavil. Zajímavé je, že tento týden se nechodí nakupovat, neukazuje se nákup surovin a neuvádí se cena nákupu. To bude nějaká nevkusně vymyšlená reklamní akce.

Jako předkrm se servíroval salát s kozím sýrem. Ten nikomu nechutnal. Kdyby se Karel nezmínil, že jde o kozí sýr a podával to jako balkánský, ta parta gurmánů by to ani nepoznala. Obdobné to bylo u dýňové polévky. Libor jen konstatoval, že smrdí jak ze školní jídelny a že se z ní nejspíš po…. Tak to je opravdu ta pravá debata k jídelnímu stolu. Když dodal, že by měl být u talíře sáček na blití, měl večer skončit. Ale tato partička „divnolidí“ hraje dál své přidělené role. Dýňová polévka s vývarem z kuřecích křídel asi nebyla gurmánský zázrak, ale stačí prostě říct, že nechutná.

předkrm u Karla, zdroj: FTV Prima

Tak alespoň hlavní chod byl veselý. Diváky nejvíce pobavila příprava brambor, které Karel rovnou vzal ze síťky a dal do trouby. Asi šetří vodou.

Hostitel dělal jídla z receptů, které našel na internetu. Nejspíš vybral to, co byl schopný pochopit. Sebevědomí některých lidí, kteří mají pocit, že umí něco, co by měli světu ukázat, je neuvěřitelné. Ani hlavní chod moc nechutnal. Podávaly se marinované kuřecí plátky, brambory se slaninou a cibulkou v alobalu, italský salátek.

Jednomu vadila cibulka v tatarce, dalšímu nechutnalo maso, nebo měl moc zeleniny. Brambory prý neměly barvu, sýr se k masu nehodil a kuřecí maso bylo suché.

hlavní chod u Karla, zdroj: FTV Prima

To nicméně neomlouvá chování hostu u stolu. A nešlo jen o čepici toho nemocného vojáka. Divné bylo, že Karlovi ani nevadilo, že mu Libor vzal z talíře maso. Ti dva působí jako by se znali a hráli divadlo. Vařit neumí ani jeden. Karel alespoň předstíral, že ano. Vypadá to, že produkci asi dochází soutěžící a najímá kompars.

Tiramisu už dojem z večera nevylepšilo. Někomu přišel dezert málo sladký.

Včera to vypadalo, že pondělní vaření nevaření byla jen sranda, ale dnes to bylo všechno zase jinak. Pokud pánové hrají divadlo, rozhodně nevypadají, že by se bavili. Nebaví se ani diváci. Jaký berou asi honorář, když ze sebe dělají takové hlupáky. Jakou cenu má asi hrdost?

Zdroje článku: