Středeční Prostřeno z Brna: Kostlivka a vychrtlá Káča, tak diváci kritizují Denisu, která sama nic nepředvedla a taktizuje

Středeční Prostřeno z Brna: Kostlivka a vychrtlá Káča, tak diváci kritizují Denisu, která sama nic nepředvedla a taktizuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin měl zatím nejnáročnější menu na přípravu a rozhodně nic nešidil. Nebylo to dokonalé, ale bylo vidět, že vaří rád a s chutí. Jen by měl vědět, že oko chce také své a zbytečně kazil dojem tím, že si se servírováním moc hlavu nelámal. Prezentaci pokrmů by měl „vytunit“.

Martin měl bohužel smůlu, že mu body přidělovala i Denisa, která sice potřebuje v kuchyni ještě praxi, ale ostatní umí zkritizovat prakticky za všechno. Kdyby tak moc neusilovala o výhru, Martin by měl rozhodně víc bodů než ona. Kamil něco ani neochutnal, ale není chybou hostitele, že je tak moc vybíravý a nebyl schopný některá jídla posoudit. To by potom měli soutěžící vyplňovat do přihlášky i to, co nevezmou do úst. Soupeři by mohli dostat seznam jídel, která by v menu být neměla.

Martin svým hostům zatajil, že je v soutěži už podruhé. Premiéru měl před deseti lety a chtěl si napravit reputaci. Za jídlo utratil asi 1800 korun.

tatarák od Martina, zdroj: FTV Prima

Jako předkrm byl hovězí tatarák, což bylo hodně riskantní a hostitel si nebyl jistý, zda se ženám u stolu zavděčí. Bohužel to neodhadl. Nepochodil u Kamila, který nebyl ochotný ani ochutnat. Ženy se syrovým masem problém neměly. Denisa samozřejmě musela zkritizovat alespoň topinky, které by dělala jinak. Byly na ni moc tučné. Ale s největší pravděpodobností by stejně zkritizovala i suché toasty a chtěla by topinku na sádle, takže to bylo vlastně jedno. Na tataráku je ovšem zábavné vlastní dochucování, což si soutěžící neužili, protože už bylo dochuceno. Rozhodně by mohl být chod lépe naservírovaný, třeba s křepelčím vejcem nahoře.

Kuřecí polévka byla určitě chutná, jen zase v poněkud chlapském podání. Ale plusové body si zaslouží za opečení kuřete před vařením a za domácí knedlíky a nudle. Strávníkům vadil kalný vývar, protože se nudle a knedlíky vařily přímo v polévce. A přitom by k dokonalosti stačilo tak málo. Samozřejmě ne pro Denisu, ta má raději více játrovou chuť knedlíčků.

hlavní chod Martin, zdroj: FTV Prima

Roštěná se špenátem a domácí knedlík je jídlo hodně náročné na přípravu. Na talíři trochu chyběl výpek, protože s výpekem by si pochutnal i Kamil, který špenát nejí. Když ho hostitel nechtěl dávat na talíř, mohl ho naservírovat na stůl v omáčníku, aby si hosté posloužili podle chuti. Zbytečně tak jídlu ubral na chuti. Hostům kromě Denisy chutnalo.

Po čokoládovém dortíku se závodilo. Martin je nejen hráč pokeru, ale jezdí přes internet na okruhu, a tak si zajezdili i hosté. Kamil to neocenil, nemá takovou zábavu rád. Když nešlo o jídlo, chválila i Denisa.

Úkol týdne už všichni prokoukli. Taštičky se špenátem ale nebyly moc šťastnou volbou.

Od Renaty dostal Martin první desítku tohoto týdne. Trošku tak napravila tu pětku od Denisy. Martin si vyvařil 29 bodů, stejně jako včera Denisa.

Zdroje článku: