Středeční Prostřeno u Martina: Valentině soupeřka Jana padla do oka už včera. Dnes usoudila, že jí z popelnic!

Středeční Prostřeno u Martina: Valentině soupeřka Jana padla do oka už včera. Dnes usoudila, že jí z popelnic!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin chtěl být od dětství profesionálním hasičem, ale jeho plány mu přerušila nemoc. Problémy se zdravím mu začaly asi ve 14 letech a po čase skončil v dlouhodobém kómatu. Po probuzení ho čekalo hodně práce a úsilí.

Dnes je Martin šťastně ženatý a má manželku a syna. Doma vaří on, a dokonce má plán vaření na měsíc předem. S manželkou přišli na to, že plánované vaření a pouze několik velkých nákupů za měsíc je velice ekonomické, protože nenakupují žádné zbytečnosti a neplýtvají.

Jako předkrm připravil Martin „Matýskovo pokušení“. To byla palačinka plněná masem a sýrem. Jana si opět jídlo pochvalovala. Valentině přišlo suché, což Jana vůbec nechápala. Chutnalo i Tomášovi. Valentina se opět nechvalně vyjádřila o Janě a její chuť k jídlu komentovala:

Jí po popelnicích a všechno jí chutná!

Škoda, že si Martin zavařil chováním v minulých dnech. Doma se evidentně cítil mnohem lépe a rozhodně se i lépe choval.

Sekyrková polévka byla inspirovaná pohádkou. Také by se dala nazvat „co dům dal“. Šlo o trochu divokou kombinaci vývaru a bramboračky. To nechutnalo Františkovi. Ten by zřejmě ocenil, kdyby byla polévka ochucená něčím ostřejším. Jana si naopak libovala, že je v polévce hodně dobrot.

Pomalu pečené maso se zelím a houskovým knedlíkem všichni chválili a téměř nic nesnědli. To už Jana nevydržela a řekla jim to. Vůbec nechápala, jak divně se to u stolu chovají a proč tedy jídlo chválí, když jim nechutná.

Hlavní chod u Martina, zdroj: FTV Prima

Tak Valentina jede jasnou strategii už od pondělí. Její hodnocení nejspíš mluví za všechno. Diváci se baví tím, jak je vybíravá a čím si vlastně svou postavu tak pěkně udržuje.

O vaření Martina měli diváci poměrně dobré mínění, ale neustále se řešil jeho vzhled a to, že působí nesympaticky. Spíš to vypadá, že se hodnotí lidé, a ne jejich kuchařské umění.

Na závěr se podával pohár se smetanou a tvarohem, což je trochu ošizený dezert bez práce, ale zbylé tři chody byly uvařené s pečlivostí a je vidět, že Martin opravdu vaří a nechtěl se jen předváděl v televizi jako opilý František nebo Tomáš, který byl s hygienou trochu na štíru.  Martin si vyvařil 23 bodů.

 

Zdroje článku: