Středeční Prostřeno u Dagmar: Hosté se docela bavili. Diváci z menu nadšeni nebyli, šokoval je ale výběh pro psa

Středeční Prostřeno u Dagmar: Hosté se docela bavili. Diváci z menu nadšeni nebyli, šokoval je ale výběh pro psa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dagmar bydlí v obci Drahlov a pozorným divákům přišel její dům povědomý. V Prostřeno byl před časem její manžel. Pouze jedna ze soutěžících z fotografie manžela poznala. Ludmila sice tvrdí, že vidí každý díl pořadu, ale neměla brýle, tak fotografii moc dobře neviděla.

Dagmar žila po maturitě 17 let v Anglii, kde pracovala u cateringu. Proto je možná trochu zklamáním menu, které připravila. Obyčejné jídlo bez fantazie, které sice neurazí, ale ani nenadchne.

Možná mohla předvést něco z britské kuchyně, předkrm a dezert uplácané ve skleničkách se hodí spíš pro nějaké servírování pro děti nebo na zahradní party. V soutěži by to mohlo mít trochu úroveň. I příprava stolu má odrážet určitou úroveň a jak správně založit na stole příbory, se dá najít na internetu. Ludmila opět kritizovala všechno, ale tentokrát to nebylo tak úplně nezasloužené.

Dagmar jako předkrm servírovala letní salát s bagetkou. Do sklenice navrstvila zeleninu, ananas, na vrch dala pořádnou vrstvu majonézy. Pro hosty bylo obtížné nabrat si více vrstev dohromady. Kdo nemá moc rád majonézu, tak si asi na takovém předkrmu moc nepochutná.  Pod majonézou byla kukuřice a stejně jako s majonézou, kdo ji nemá rád, tak se ke spodním vrstvám je těžce dostával. Nespravila to ani domácí bageta, která byla tužší.

Polévka byla fazolová. To byla příjemná změna, jen moc nezapadala do celkového menu. Ale rozhodně to bylo jediné zajímavé jídlo, které má původ snad někde na Slovensku nebo v Maďarsku a poutavé byla tím, že v polévce byly široké nudle. Určitě to byla milá změna, protože v poslední době to vypadá, že se vaří pouze drůbeží vývar nebo krémy. Jen Ludmila polévku moc nejedla. Nebylo to proto, že by jí nechutnala, ale ve svém věku trpí nadýmáním a netroufla si riskovat.

hlavní chod u Dagmar, zdroj: FTV Prima

Krůtí tandoori s opékanými brambůrky byly skokem do indické kuchyně (podle koření). Jídlo bylo pálivé, Ludmila se vyjádřila, že se nedalo jíst. Mladším hostům pálivost moc nevadila.

Sladké letní překvapení byl dezert, který si určitě mohou děti připravit doma jako pamlsek. Pro slavnostní příležitost naplnit sklenice ovocem, smetanou a dětskými piškoty je trochu ostuda.

A co na to diváci

Diváci ocenili postavu hostitelky, kterou nemá zadarmo. Co se ovšem vůbec nelíbilo, byl zoufale malý kotec pro velkého psa, který se ani nemohl otočit. To už hraničilo s týráním.

Proč mít psa a potom ho trápit,

ptali se diváci, kteří zastávají názor, že by měl žít pes s rodinou.

Jídlo se divákům moc nelíbilo. Nebyla to katastrofa, ale kombinace jídel nebyla úplně vhodně zvolená. Náročnost přípravy byla hodně nízká. Kritika zazněla i na nářečí hostitelky. Mluvit před kamerou tak, aby to pochopili i lidé z jiného kraje, nemůže být tak složité.

Nakonec si Dagmar vyvařila 30 bodů, stále je v čele Jindřiška. Nejméně bodů dala Ludmila, která neocenila pálivost a divnou chuť indického koření a splácaný dezert.

Zdroje článku: