Štíhlá a zajímavá ukrajinská rodačka z Kyjeva Milla Jovovich a její cesta od šikanované dívky mezi hollywoodské hvězdy

Štíhlá a zajímavá ukrajinská rodačka z Kyjeva Milla Jovovich a její cesta od šikanované dívky mezi hollywoodské hvězdy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přes zpívání písní od Madonny v garáži, kariéru modelky – dítěte a vzdorovitou životní etapu s drogami a špatnou partou, se podařilo této křehké krásce ve zdraví dospět, zbohatnout, udělat kariéru a stát se manželkou a matkou tří dětí.

Začátky v Americe

Narozená v Kyjevě, strávila Milla Jovovich v bývalém Sovětském svazu asi 7 let. Poté se její rodiče rozhodli k emigraci. Vzali to přes Anglii, kde se Milla po třech měsících chození do školy už dokázala domluvit anglicky. Ovšem rodina nenašla úplně takové prostředí, jaké čekala. Navíc Milla byla ve škole šikanovaná kvůli svému původu. Nakonec tedy celá rodina odešla do USA.

Její rodiče chvíli pracovali jako uklízeči (otec doktor, matka herečka) v domě režiséra Briana De Palmy, a to bylo poprvé, co si Milla z dálky přičichla k filmovému světu.

Měla atraktivní vzhled a matka ji od dětství dopřála takové vzdělání, aby ji herectví nezaskočilo, kdyby přišla příležitost. Chodila na lekce baletu, hudby i herectví.

Modelkou od jedenácti let

Nakonec to ale k filmařině vzala oklikou. V jedenácti se poprvé objevila v reklamách a na obálce jednoho italského magazínu. Ve dvanácti letech už podepisoval smlouvu s první modelingovou agenturou a dostala se na stránky módních časopisů jako je Vogue nebo Cosmopolitan. Ve světě modelingu stoupala do výšin a v roce 2004 byla nejlépe placenou modelkou s ročním příjmem přes 10 milionů dolarů. Stala se také tvářemi mnoha módních značek a několik firem si ji vybralo pro své parfémy (Giorgio Armany, Calvin Klein, Christian Dior).

Vždy ji ale lákalo herectví a matka ji podporovala. Začala chodit na konkurzy a získávala malé role. Byla například francouzskou studentkou v epizodní roli Ženatý se závazky. Přišly i větší příležitosti. Objevila se například ve snímku Návrat do Modré laguny (1991), sci-fi trhák s Brucem Willisem Pátý element (1997), Johanka z Arku (1999). Komerčně pro ni byla nejúspěšnější série Resident Evil (2002 až 2016), kde si téměř všechny krkolomné scény zahrála sama.

V roce 2005 uvedla s kamarádkou na trh svou značku oblečení Jovovich-Hawk, která velice zaujala. Málo se ví, že Milla ráda zpívá a první desku vydala už v 15 letech.

Soukromí

Za život stihla tři manželství. Poprvé to bylo v 16. letech v Las Vegas a její matka nechala svatbu anulovat. Snažila se dceru trochu mírnit, protože si zrovna prožívala vzdorovité období, brala drogy a s partou přátel trochu vyváděla (vandalství, řádění v obchodních centrech atd.)

Podruhé už se manžela vzdala sama a teprve na třetí pokus si po sedmileté známosti vzala muže, se kterým má tři děti.

Když budete mít cestu kolem Hollywood Hills, můžete se zastavit omrknout její dům o rozloze 5559 m2 za který v roce 1998 zaplatila 775 tisíc dolarů. Další dům má v Beverly Hills o rozloze 4026 m2. Za ten zaplatila v roce 2009 už 2,2 miliony dolarů. Za prodej jiného domu ve stejné lokalitě si přišla na zisk 1 milion.