Připomeňte si okamžiky štěstí Petra Kříže v ZOO

Připomeňte si okamžiky štěstí Petra Kříže v ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Petra Kříže, oblíbeného soudce seriálu ZOO se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Jeho představitel Robert Urban bude ze seriálu odcházet a Eva Burešová, které se narodil chlapeček Tristan William, zrovna tak. Pojďme si připomenout Petrovy okamžiky štěstí, které jsme s ním každé úterý a čtvrtek prožívali u televizních obrazovek.

Petrovi podobně jako většině rodičů dělají největší radost jeho děti, na které zůstal po smrti jejich mámy sám. Měl sice svou přítelkyni Markétu, ta je ale velmi vytížená advokátka, která nemá zrovna čas starat se o děti. Protože je to hodně zaměstnaný muž, bylo nezbytně nutné, aby si na jejich výchovu najal chůvu. A tak kromě něj, dětí a hospodyně Ilonky, která se stará o domácnost, vždy na nějaký čas do jejich životů přišla chůva.

Dětem se většinou moc nelíbila, a tak jí dokázaly práci tak osladit, že většinou brzy zase odešla. Když se ale na scéně objevila půvabná a energická Viky, měl soudce na chvíli od hledání nových chův pokoj. Viky totiž s dětmi opravdu umí a brzy si je naprosto získala. Což určitě souvisí i s tím, že vyrůstala v dětském domově, kde se o ty menší musela trochu starat. Soudci tak rozhodně spadl velký kámen ze srdce, protože s chůvami měl vždycky velkou starost.

Petr má povahu spíš klidného distingovaného introverta. Je uhlazený, vždycky slušný, dodržuje své zásady a je na něho vždycky spoleh. Toho si všimla i Markéta, které se líbil už na škole a která zatnula drápky přesně tak, jak bylo potřeba. Petr u ní našel oporu a myslel si, že jejich krásnému vztahu nic nebrání v cestě. Protože je ale trochu slepý, nevšiml si, jakou má Markéta povahu. Když ji žádal o ruku, myslel si, že to bude pro ně oba to nejlepší a že už budou jenom šťastní. Naštěstí si to ale včas rozmyslel a ze zamýšleného nejšťastnějšího dne jejich života se stala hořká vzpomínka.

Protože je Petr hodně rezervovaný, tak rozhodně neměl v plánu to, co se stalo. Zakoukal se do barové zpěvačky, která v něm probudila úplně jinou živočišnost než Markéta. Petr se s ní najednou cítil šťastný, plný života a chvilky s Alex pro něho byly kořením, na které se mohl těšit. Románek sice trval krátce, ale o to byl intenzivnější a Petr na Alex nemůže zapomenout, ani když odjela realizovat kariéru za velkou louži.

A protože je asi opravdu trochu slepý, nevšiml si, že Alex je stejná osoba jako jejich chůva Viky. Doufejme tedy, že to největší štěstí na Petra teprve čeká v podobě velkého odhalení, které asi přijde brzy. A aby toho štěstí nebylo málo, tak my už víme, že Viky je s Petrem taky těhotná. Protože víme, že přes Petrovy zásady skoro nejede vlak, tak je jasné, že ze začátku se mu možná nebude úplně líbit, že ho jeho okolí tahalo za nos a jeho láska mu lhala. V okolí Petra totiž o totožnosti Alex a Viky ví úplně každý, jen Petr ne.

Tak doufejme, že Petr brzy pochopí, co pro něho Viky znamená, a že ona tu byla vždycky, když potřeboval pomoct. Že děti ji milují, a právě ona je jedinou ženou jeho života, která navíc v sobě nosí jeho dítě. Proto si na ten největší okamžik Petrova štěstí ještě chvilku počkáme. A věříme, že bude stát za to.

Zdroj článku:
  • Autorský text