Kdo je v reálu Jakub Štěpánek z Ulice?

Kdo je v reálu Jakub Štěpánek z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na začátku roku se v Ulici objevila nová postava. Je jí spisovatel Jakub Štěpánek, který má trošku zaječí úmysly. Svádí Karlu, se kterou pracuje na scénáři. Kým je ale tento spisovatel ve skutečnosti?

Jan Mansfeld se v Ulici teprve rozkoukává

Jan Mansfeld se v nekonečném seriálu Ulice teprve rozkoukává. Objevil se v něm nedávno jako spisovatel Jakub Štěpánek a jeho dějová linka se prolíná s rodinou Marečkových. Ve skutečnosti je Jakub Štěpánek, rodák z Českých Budějovic, herec každým coulem. Jeho pravé jméno je Jan Mansfeld a můžete ho vídat například na divadelních prknech v divadle Husa na provázku, ve Švandově divadle nebo v divadle Komedie. Kromě divadla má Jan Mansfeld svou kapelu OKno, která zpívá písně ve stylu pop-folk. V Ulici se teprve rozkoukává. Zatímco jeho první nic neříkající scény mohli nést ti diváci, kteří nemají rádi změny, dost nelibě. Poslední dobou se Štěpánek v Ulici zabydluje a docela šlape na plyn. Už není jen chlápkem, který píše scénář. Co má Štěpánek za lubem? Opravdu chce Karlu svést a narušit tím její rodinnou idylku? 

Markéta Stehlíková alias Karla, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Scénář jako okno do života Karly a její rodiny

Scénář, který spolu Jakub Štěpánek a Karla sepisují, má co nejvíce vystihnout náladu a emoce při vyšetřování kriminálních případů. Původně na něm měl pracovat Jirka Herman, ten se však Štěpánka zdárně zbavil a přehodil ho na Karlu. Karla původně nesouhlasila, pak se ale ukázalo, že její rodina může nabídnout mnohem více, než si všichni mysleli. Vražda bezdomovců, která se před pár lety v Ulici odehrála a které byla Karla a její rodina součástí, je totiž skvělou inspirací pro kriminální seriál. Stačí jen dobře napsat scénář.

 

Na něm se ostatně vehementně pracuje. V poslední době mohou diváci vídat Karlu častěji s Jakubem než se svým vlastním mužem a dětmi. Ačkoliv si to možná nechce přiznat, tato spolupráce ji hodně baví. Lhostejný jí není ani Jakub Štěpánek, který začal Karlu svádět. Prvních náznaků si Karla všimla na výletě v Kladně, kde oba společně zavzpomínali na roky svého mládí. Nechybělo málo a padla tam i pusa. Karla to však přešla s potřebným nadhledem.

To, že jí je Štěpánek čím dál tím více sympatický, však popřít nemůže.

Zdroj článku:
  • Autorský text