Herecká práce Štěpána Kozuba nejen v nové komedii Shoky a Morthy v srpnové premiéře

Herecká práce Štěpána Kozuba nejen v nové komedii Shoky a Morthy v srpnové premiéře
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příznivcům mladého herce určitě neušlo, že 5. 8. 2021 jde do kin film s pracovním názvem Krvavá nevěsta, který má poněkud usedlejší oficiální název Shoky & Morthy: Poslední velká akce. Se Štěpánem v roli Šimona (Shoky) se objeví také Jakub Štáfek (Morthy).

Jde o příběh dvou kamarádů ze školních let, kteří jsou také youtubeři. Morthyho už ale trochu infantilní zábava, kterou dvojice baví své příznivce, moc nebaví a je také trochu ovlivněný svou přítelkyní influencerkou Sárou. Po posledním videu, které se moc nepovedlo, sklidili oba mladíci posměch, a ještě si vysloužili veřejně prospěšné práce. To byl docela velký zásah do jejich sebedůvěry, a tak se rozhodli pro poslední youtuberskou akci, která by jim vylepšila pověst. Spolu s přáteli tedy spouští „poslední velkou akci“.

Štěpán Kozub, 25letý rodák z Bohumína, nemá o práci nouzi a stal se také součástí filmového projektu Grand Prix pod vedením Jana Prušinovského, který stojí i za scénářem. Film by se měl realizovat ještě letos a příští rok. Zajímavostí je, že na internetu je dokonce spuštěná veřejná sbírka, která má za cíl vybrat 2 miliony korun. Projekt dostal také příspěvek 10 milionů korun od Státního fondu kinematografie. Celá road movie se točí kolem rychlých aut. Natáčet by se mělo i v Německu, Francii a ve Španělsku. Právě tam by se měly točit ty nejzajímavější scény, a to přímo při závodech Formule 1, příští rok v Barceloně. Ve filmu se po boku Štěpána objeví Kryštof Hádek a Robin Ferro, který je Štěpánův přítel už od studií na Janáčkově konzervatoři v Ostravě.

Štěpán je také ředitelem nejmladšího ostravského profesionálního Divadla Mír, které založil jeho bývalý učitel jevištního projevu Albert Čuba. Štěpán si už zkusil i práci na scénáři a také na režisérské židli, ale většina lidí si ho ztotožňuje s celou řadou filmových a seriálových rolí.

Zahrál si například pod režijním vedení Davida Ondříčka v novém filmu Zátopek (2021), kde vytvořil roli mladého nadšeného komunisty. Malou roli měl ve dvoudílném českém dramatu Stockholmský syndrom (2020) v režii Dana Svátka. Další menší roli vytvořil ve dvoudílném filmu Davida Ondříčka Dukla 61 (2018) nebo v Hřebejkově Zahradnictví: Dezertér (2017). Má za sebou řadu epizodních rolí v seriálech Případy 1. oddělení, Četníci z Luhačovic, Policie Modrava nebo Rédl. Populární byla jeho role v internetovém seriálu Lajna, ze sportovního prostředí.

Zdroj: