Štěpán Benoni ze seriálů Zoo a Duch: Jak s herectvím začínal, s kým nyní žije a jak se hlásí ke svým italským kořenům?

Štěpán Benoni ze seriálů Zoo a Duch: Jak s herectvím začínal, s kým nyní žije a jak se hlásí ke svým italským kořenům?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herce Štěpána Benoniho s italskými kořeny, který letos oslaví 38. narozeniny, můžete znát ze seriálů Zoo a Duch, které se nyní pravidelně vysílají. Hrál ale také v několika filmech a mnoha seriálech. Je také dobrým divadelním hercem, takže ho můžete často potkávat i na divadelních scénách.

Herecké začátky už v dětství

Již v dětství Štěpán hrál v inscenacích Národního divadla. Bavilo ho to, a tak se později rozhodl také pro studium na Pražské konzervatoři v Hudebně dramatickém oboru. Už během studia hostoval v Divadle na Vinohradech, v libereckém Divadle F. X. Šaldy nebo Národním divadle. Po škole začal hrát i v Městském divadle Kladno, kde byl za svou roli ve hře Podivný případ se psem nominován na Thálii. Aktuálně vystupuje především v Divadle DVA a Divadle Bez zábradlí.

Seriály a filmy

Krátce po dostudování začaly přicházet jeho první role. Zahrál si například ve filmech Tobruk (2008), PIKO (2010), Bony a klid 2 (2014) nebo v loňské komedii Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Ještě více se mu však dařilo jako seriálovému herci. Objevil se například v Ulici, Vyprávěj, Cirkuse Bukowsky, Modrém kódu, Pustině, Kukačkách, Ordinaci v růžové zahradě, Policii Modrava a mnoha dalších. Aktuálně ho můžete vídat na Primě jako barmana v seriálu Zoo a hlavního kriminalistu v Duchovi.

Soukromý život

Štěpán sice ještě nemá děti, ale už několik let je ženatý. Jeho manželkou je slovenská herečka Vladimíra Striežencová, se kterou se vzali už v roce 2013. Za svědka jim šel David Matásek, který byl u jejich seznámení v kladenském divadle. Vztah dvou herců v mnoha případech nekončí dobře, ale Štěpánovi s Vladimírou to funguje. Prý spolu pravidelně cvičí texty a chodí se na sebe navzájem dívat do divadla. Podporují se tedy jak v pracovním, tak soukromém životě.

„Když to jde, jdeme se na sebe podívat. Pokud nestíháme kvůli pracovním závazkům první uvedení, navštívíme některou z repríz. Ale práci a osobní život oddělujeme, jak to jen jde,“ popsal herec pro Prima Ženy.

Děti zatím přímo neplánuje, ale prý by se jim v budoucnosti rozhodně nebránil. Zatím jsou ale oba šťastní i bez nich.

Jak už Štěpánovo příjmení prozrazuje, má italské kořeny a ke svému původu se ani zdaleka nebojí hlásit.

„Jsem malej, což Italové bývají. Miluju špagety, mohl bych je jíst od rána do večera a nikdy bych se jich nepřejedl. A také mám rád italská vína,“ prozradil s úsměvem herec.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.csfd.cz