Pracovitý Štěpán Benoni se řítí na televizní obrazovky v novém krimi seriálu Duch

Pracovitý Štěpán Benoni se řítí na televizní obrazovky v novém krimi seriálu Duch
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Povedená trojice ve složení neoblíbeného, ale geniálního analytika, ambiciózní policistky a mrtvého mafiána bude televizní diváky bavit po osm večerů. A první epizoda je v nabídce už dnes.

Seriálový matador Benoni (37) je před kamerou už jako doma. Prošel celou řadou seriálů jako například Ulice, Vyprávěj, Modrý kód, Ordinace v růžové zahradě nebo Pustina. Souběžně se seriálem Duch ho můžete vidět ještě v seriálu Zoo.

V novém projektu bude policejním analytikem Emilem Svobodou. Na spletitých případech nebude pracovat sám. Jeho parťačkou bude Radka Vrbová, která je z dvojice ta odvážnější a ambicióznější. Radku si zahraje Marta Dancingerová (30), která se nedávno objevila v seriálu Kukačky.

A možná nejzajímavější roli vytvořil Predrag Bjelac (59). Charismatický Srb Bjelac je díky ostrým rysům často obsazovaný do rolí darebáků, a přestože je vyzdvihovaná jeho role smrtijeda Karkarova ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár, český divák si ho spíše vybaví jako věrného pomocníka drsného mafiána ve filmech Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan. Zahrál si také výrazné role v seriálech Cirkus Bukowsky a Rapl.

Jako Darko Besarabič bude „z jiného světa“. Na cestě na věčnost, kam se jako mafián vydal, se „zasekl“ na zemi a klid najde až v okamžiku, kdy bude nalezen jeho vrah. A protože sám by měl vzhledem ke své existenci trochu problémy něco realizovat, vybere si mladého policejního analytika jako svůj nástroj pomsty.

Emil Svoboda pracuje sice v Sekci organizovaného zločinu, ale je trochu podivín. Do svého týmu nezapadl, není ostříleným drsňákem, ale má výjimečně dobré analytické myšlení. Pokud jde o nasazení do akce, nikdo ho v týmu nechce. On sám nestojí o žádné hrdinské akce, ale jako člen speciálního týmu musí prokazovat všestranné schopnosti.

Pravým opakem je parťačka Radka Vrbová, která je v akci jako ryba ve vodě a vychází dobře s celým týmem – až na Emila. Toho doslova nesnáší.

A to nejlepší na seriálu je, že vznikal v režii Petera Bejbaka a Roberta Švedy. Peter Bejbak je podepsaný pod úspěšným seriálem Devadesátky.

 

Zdroj: