Starší bratr slavného průšviháře i filmový pistolník. Jaká byla životní cesta Emilia Esteveze

Starší bratr slavného průšviháře i filmový pistolník. Jaká byla životní cesta Emilia Esteveze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Emilio Estevez patří do slavného hereckého klanu. Jeho životní dráha mu tak do značné míry byla předurčená. Proč si na rozdíl od svého otce nezměnil jméno? Máme pro vás i další zajímavosti ze života známého herce.

Cesta k vysněnému herectví

Narodil se 12. května 1962 v newyorském Bronxu jako nejstarší syn herce Martina Sheena. Pochází z herecké rodiny, jeho mladším bratrem je hollywoodský průšvihář Charlie Sheen.

Hereckou průpravu dostal Emilio už na začátku tu nejlepší. Otec ho vzal na natáčení kultovního snímku Apocalypse Now. Ve slavném filmu se mohl navíc tehdy skutečně objevit, a to jako komparz. Scény však byly vystřiženy.

Bylo tak jasné, kudy se bude jeho životní cesta ubírat. Nejprve úspěšně dostudoval na Santa Monica High School, aby se následně mohl naplno věnovat herectví. Kvůli vysněnému oboru dokonce odmítl pokračovat na vysokou školu.

Vzhledem k tomu, že během své herecké dráhy nechtěl být spojován se slavným otcem, na rozdíl od svého bratra si nezvolil umělecký pseudonym Sheen a ponechal si rodné jméno. Podle vlastních slov je navíc hrdý na své španělské kořeny.

Emilio Estevez jako herec a režisér

Hereckou dráhu započal v divadle. Jedna z prvních her, ve které se objevil, se jmenovala Pan Roberts a Emilio si tu zahrál se svým otcem.

Jeho kariéra nabrala na obrátkách zejména v 80. letech. Zejména snímky Snídaňový klub a Eliášův oheň z roku 1985 daly vzniknout takzvanému Brat Pack.

To je souhrnné označení pro herce, kteří se společně objevovali ve filmech pro dospívající. Kromě Esteveze sem patří i Anthony Michael Hall, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Demi Moore, Judd Nelson, Molly Ringwald a Ally Sheedy.

Popularitu mu přinesla i role ve westernu Mladé pušky a jeho pokračování Mladé pušky II., kde ztvárnil legendárního pistolníka Williama H. Bonneyho, přezdívaného Billy the Kid. Film svou hudbou doplnila slavná kapela Bon Jovi.

Před kamerou se v roce 2000 potkal i se svým slavným bratrem Charliem, a to v retrosnímku Králové sexu. Film Emilio Estevez sám režíroval. Do jeho režijní filmografie patří kromě tohoto nepříliš úspěšného počinu i divácky více ceněné snímky Bobby či The Public.