Srdce na dlani: Bolek a Vladimír Polívkovi poprvé před kamerou jako otec a syn

Srdce na dlani: Bolek a Vladimír Polívkovi poprvé před kamerou jako otec a syn
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový český film má premiéru 20. ledna 2022 a vše se bude točit kolem zamilování. Ubrání se Amorovým šípům vůbec někdo, nebo se s tím nedá dělat vůbec nic a jen se to musí prožít a přežít?

Scénárista a režisér Martin Horský si už při práci na scénáři vysnil jednu z dvojic, kterou by ve filmu chtěl mít. A někdy se sny plní. Boleslav Polívka si zahraje čerstvého penzistu Josefa, který si na penzi naplánoval, že bude pouličním klaunem, který rozdává radost. A jde mu to tak dobře, že se do něj zamiluje Maruška. Tu si se šarmem sobě vlastním a s chutí zahrála Eliška Balzerová, jedna z nejelegantnějších hereček starší generace. Jenže oba si myslí, že už se ve svém věku nemají pouštět do milostných her.

 Eliška Balzerová a Bolek Polívka, Zdroj: Press Cinemart

Josef má navíc starosti o dceru Aničku (Jana Pidrmanová), která proklela chlapy, a i s pětiletým Honzíkem se nastěhovala k němu do vily. Její předsevzetí, že už nikdy muže ve svém životě nechce, vezme za své, když potká dávnou lásku Pavla (Matouš Ruml).

A s vesmírem se asi něco děje, protože ani malý Honzík (Jenda Čadil) nebude ušetřený záplavě citů. Jeho nevinnou duši rozruší Evička, první velká láska ve školce. Chudák bude tak zmatený, že si nechá radit i od maminky a strejdy Karla (Vladimír Polívka).  Ale je vůbec někdo povolaný k tomu, aby dával rady? Samozřejmě i Karel podlehne sladkému mámení a zástup zamilovaných doplní i Váleček s Šalinou (psi).

Psí hrdinové ve filmu, Zdroj: Press Cinemart

Martin Horský má za sebou úspěšný film Ženy v běhu (v kinech film vidělo 1,5 milionů návštěvníků) a věří, že i nový film si najde své diváky. Určitě jste viděli film Láska je láska, se kterým debutoval jako scénárista. Film se stal jedním z nejúspěšnějších filmů v roce 2012. Podobný úspěch sklidil i další scénář, podle kterého se natočil v roce 2015 film Život je život. Spolupracoval také na scénáři filmu Bezva ženská na krku.

Herecké obsazení nového filmu doplní Veronika Khek Kubařová, Kristíny Svarinská, Hynek Čermák, Pavla Tomicová, Jaroslava Kretschmerová, Marek Taclík.

Byl bych rád, aby nový film udělal lidem hlavně radost, tak jako ji udělaly Ženy v běhu. Humor považuji za důležitou součást našeho života. Baví mě dělat lidem radost. Když vidím v kině smějící se diváky, říkám si, že to, co dělám, má smysl.

 

Zdroj: