Správci osudu: Režisér prohlásil, že cílem filmu bylo klást otázky

Správci osudu: Režisér prohlásil, že cílem filmu bylo klást otázky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film, který nastoluje otázky okolo náboženství, Boha nebo osudu. Je vše jen náhoda, nebo za tím vězí ještě něco jiného? Co když vše řídí někdo, kdo s námi má konkrétní plány?

Režisér chtěl, aby si lidé kladli otázky

Film vyvolává mnohé otázky týkající se náboženství, osudovosti nebo vševědoucnosti Boha. Je vše řízeno osudem, nebo je to na naší svobodné vůli? Sám režisér George Nolfi se nechal slyšet, že jedním z cílů filmu rozhodně bylo klást otázky na podobná témata.

Nadějný politik a osudové setkání

Film vypráví příběh mladého politika Davida Norrise, kterého hraje Matt Damon. Tento muž se stal oblíbeným politikem a také kandidátem do amerického senátu. Na poslední chvíli se ale provalí novinářská kauza, a David Norris tak očekává, že bude v politickém klání o hlasy voličů poražen. A tak si zajde na toalety zkusit svou řeč, kterou oznámí přiznání své prohry u voleb. Na tom nejméně očekávaném místě se však potká s osudovou ženou.

Film nabízí otázky nad rolí osudu

Bude se jeho osud odvíjet dál stejně, jak byl zvyklý, nebo se mu podaří svůj osud změnit? Kdo rozhoduje o tom, co budeme během dne prožívat? Je to Bůh? Osud? Nebo parta pánů v oblecích, s klobouky na hlavě? Co všechno dokážou správci osudu ovlivnit? A je vůbec možné, aby člověk dokázal jejich vůli zlomit? Romantický akční sci-fi thriller nabízí spoustu otázek k promyšlení.

Film byl natočen na základě románu Philipa K. Dicka, který se ve svých dílech rád inspiruje myšlenkou, zda existuje skupina osob řídících náš osud a upravujících realitu. Film se několikrát upravoval. Dokonce několik měsíců po jeho dotočení se znovu natáčel zcela nový závěr snímku.

Ve filmu se objevují skutečné politické osobnosti, mimo jiné i Američanka s českými kořeny, Madeleine Albright.