Specialisté musí rozplést zločin, který zasahuje do politiky a světa placených společnic

Specialisté musí rozplést zločin, který zasahuje do politiky a světa placených společnic
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na co se těšit v 165. dílu s názvem Fake News: Nikoho nepřekvapí, že jde zase o mrtvolu. Tentokrát je obětí mladá žena a na první pohled je případ jasný. Až moc.

Přítel oběti se k vraždě přiznal. Je na lidech ze zkušeného týmu, který vede major Strouhal (Martin Dejdar), aby odhalili, co na celém případu nesedí a kdo byla vlastně zavražděná Jasmína.

Na místě vraždy našli vyšetřovatelé zajímavé novinové výstřižky, které mají spojitost s vlivným politikem, který pod tíhou obvinění, že zbil prostitutku, spáchal sebevraždu. Nebo bylo všechno jinak?

Za štvavými články o politikovi je právě přítel zavražděné, který se k činu přiznal. Je však v šoku a není schopný popsat, co se vlastně stalo. I jeho historie je složitá, a navíc o zabité ženě, se kterou už přes měsíc žil, tvrdí, že byla studentka. Přitom jak se ukázalo, šlo o placenou společnici.

Nasadil ji někdo na novináře Grábla? Souvisí smrt mladé ženy s politikem Janáčkem, který se zabil po obvinění z násilí na společnici Mily, která nabízela své služby na stejných webových stránkách jako zavražděná Jasmína?

Není jasný ani důvod, proč by si novinář platil milenku, když po skandálu s politikem o jeho práci přestal být zájem a rozhodně si nemohl dovolit platit za sexuální služby.

Případ patří k těm, kde neběhají od začátku do konce ozbrojenci. Jde spíše o chytrou a důkladnou práci celého týmu, který jako mozaiku skládá jeden důkaz k druhému a vytváří hypotézy, jak se vše mohlo stát.

Eva Leimbergová a Jacob Erfemeijer, zdroj: TV Nova

Kriminalisté tak krůček po krůčku rozplétají složitý případ. Nakonec z novináře vypadne, že on nevraždil, ale cítí se za vraždu Jasmíny zodpovědný. Koho kryje? Kdo měl prospěch ze smrti vlivného politika?

Politické prostředí spojené s prostitucí je hodně zapeklité a kapitán Kovář (Martin Hána) si bere na pomoc mladou novinářku Martinu Svátkovou. I ona měla napsat diskreditující články na politika Janáčka, ale pro šéfredaktora nebyly její články dost výbušné.

Martině se ale podaří zjistit totožnost ženy, kterou údajně Janáček zbil, a pozornost policie se obrací na šéfredaktora Židlického, který hraje hodně divnou hru. Když údajně zbitá společnice přizná, že křivě svědčila za peníze, začíná jít o život i zvědavé novinářce. To však kapitán Kovář nemůže připustit, protože vztah z Martinou směřuje mnohem dál než na úroveň pracovní spolupráce.

Sympatickou novinářku si zahrála Marta Dancingerová (30), rodačka ze Znojma, která se kromě několika epizod seriálu Specialisté objevila i v úspěšném seriálu Kukačky a zahrála si jednu z hlavních rolí v nedávno odvysílaném seriálu Duch. Menší roli má za sebou i v úspěšném filmu Chyby.

Zdroj článku: