Specialisté zavítají tentokrát do školy a nepůjde o banalitu, někdo zapíchl ředitelku

Specialisté zavítají tentokrát do školy a nepůjde o banalitu, někdo zapíchl ředitelku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Shodou náhod se zločin stane ve škole, kterou navštěvuje i neteř majora Strouhala, rebelka Anežka, kterou si k sobě před časem šéf oddělení vzal, a zatím spíše hledá způsob, jak s dospívající dívkou navázat přátelský vztah.

Zatím je jejich vztah spíše jako horská dráha, a tak byl major povolán do školy, aby se dozvěděl, že se Anežka v učení zhoršila. Trochu nezvyklá role „rodiče v zastoupení“ majorovi moc nejde, a navíc uprostřed schůzky musel pracovně pryč. To ještě netušil, že se za pár hodin do školy vrátí, aby rozplétal případ chladnokrevné vraždy.

Spolu s ním se do školy vydal celý vyšetřovací tým a samozřejmě také MUDr. Iva Malínková, která každou mrtvolu důkladně analyzuje.

Vyšetřovatelé hned na místě dostanou typ na možného pachatele, žáka, kterému už několikrát hrozilo vyloučení za šikanu, rvačky, kouření a alkohol. Je problémový žák vrahem? Ovlivnilo ho vyrůstání v dětském domově, odkud si ho teprve před dvěma lety vzali pěstouni?

Vše se stává komplikovanější v okamžiku, kdy do bytu zavražděné napochoduje s vlastním klíčem otčím problémového studenta. A možná něco o složitých vztazích ve škole a v rodinách studentů bude vědět i Anežka.

U žádné vraždy nikdy nemůže chybět patolog, a tak má za sebou Gabriela Míčová v roli doktorky Ivy Malínkové už také stovku epizod, stejně jako Martin Dejdar v roli majora Strouhala.

Gabriela Míčová je rozhodně talentovaná herečka, přestože ji běžně nevídáme ve velkých a slavných rolích. Přesto se jí podařilo pod taktovkou režiséra Jana Hřebejka vyhrát za roli ve hře Odpad, město, smrt z roku 2012 Českého lva.

K roli patoložky nemá tak daleko, jak by se mohlo zdát a určitě by zvládla i pohled na skutečnou mrtvolu. Má za sebou střední zdravotní vzdělání, a dokonce chvíli ve zdravotnictví pracovala. Už od dětství se ale věnovala herectví, a proto chtěla zkusit štěstí na JAMU. Tam ji nevzali, a tak se za dva roky přihlásila na DAMU a vyšlo to. Studovala u Borise Rösnera a po ukončení studia dostala Cenu děkana DAMU za mimořádnou úroveň výsledků po celou dobu studia.

Určitě výraznou roli si zahrála i v trilogii Jana Hřebejka Zahradnictví, kde ztvárnila sestru Elu. Seriál Specialisté je určitě velkou hereckou příležitostí, ale Gabriela zavítala i do jiných seriálů a zahrála si například v titulech jako První republika, Mamon nebo Bohéma.

Gabriela Míčová, zdroj TV Nova
Zdroj článku: