Specialisté: Lambora si zaflirtuje se zlodějkou při vyšetřování hodně zajímavého případu

Specialisté: Lambora si zaflirtuje se zlodějkou při vyšetřování hodně zajímavého případu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na tým majora Strouhala čeká hodně složitý případ, na jehož rozřešení si nadšenci kriminálních seriálů budou muset počkat až do další epizody. Případ se rozjel úplně špatně, protože kriminalisté začali vyšetřovat nešťastnou náhodu jako zločin.

Předmětem vyšetřování se stala smrt mladé hudebnice Karolíny. Karolína byla za bílého dne zastřelena v parku, kde se procházela s postarším mužem. Policie soustředila vyšetřování na muže, kteří tvořili se zavražděnou ženou úspěšné hudební uskupení. Jak vyplynulo z vyšetřování, Karolína se zapletla postupně s každým ze tří hudebníků. Kriminalistům se nabízela možnost, že některému z mužů ruply nervy a Karolínu zastřelil. Jeden z jejích milenců dokonce chodil na střelnici. 

Ve stejném čase se vloupá nevítaný host do vilky babičky zavražděné dívky. Pohotová žena hned přivolala policii. K překvapení kriminalistů se z vetřelce vyklube mladá a pohledná zlodějka. Ta se nijak svým plánem netají, a dokonce, na konci vyšetřování, ještě stihne pozvat Matěje Karase (Lambora) na rande, což ho hodně pobaví.  

Mladá zlodějka přiznala, že šla do domu krást na zakázku – pověřil ji tím jeden Američan, známý jejího otce. To už začíná být zajímavé a Zuzanu Koutnou napadne, že se možná na celý případ dívají špatně. Cílem střelce mohl být i bohatý postarší muž z Ameriky, ale českého původu, který jako dítě s rodiči prchnul ze země ve strachu před nacistickou hrozbou. 

Začíná hodně složité vyšetřování a v centru dění je temná minulost spojená s vilkou, ve které pobývala původně rodina Američana. Ten se snažil v devadesátých letech majetek získat zpět, ale to se mu nepodařilo.  

herečka Dana Syslová
Herečka Dana Syslová. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vdovu po státním úředníkovi, a také jedinou obyvatelku vily, si zahrála Dana Syslová. Sympatickou herečku si nejspíš vybavíte jako Amálku Seidlovou ze seriálu Ulice, ale její život byl mnohem více dramatický než herecké role, které ztvárnila. 

Tragická životní jízda jí začala v roce 1992, kdy jí v náručí zemřel manžel Vlastimil Hašek, známý hlavně jako Ruda Pekař ze seriálu Malý pitaval z velkého města. Hašek měl nemocné srdce a pobýval v nemocnici. Když ho na víkend pustili domů, stalo se mu to osudným.  

Tím však ještě zdaleka smůla neskončila – krátce poté se jí oběsil syn. Bylo mu 25 let. Trpěl depresemi a smrt otce mu jeho stavy ještě zhoršila. 

Sklony k depresím má i herečka. Po dvou smutných událostech musela nakonec ještě sama zabojovat se zákeřnou rakovinou. Navzdory dlouhé léčbě se nevzdala a stále se objevovala v Ordinaci v růžové zahradě a v Ulici

Zdroje článku: