Specialisté: Jeden z dlouhodobě nejsledovanějších seriálů je zpět, ale major Strouhal se nebude moc radovat

Specialisté: Jeden z dlouhodobě nejsledovanějších seriálů je zpět, ale major Strouhal se nebude moc radovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Samozřejmě, že nejvíce očekávanou změnou je nováček v seriálu, Marek Lambora, který je označovaný za jednoho z nejvýraznějších talentů mladé generace. Po odchodu kapitánky Jany Šafářové a kapitána Tomáše Berana, musí major Strouhal doplnit uvolněná pracovní místa.

Právě v ten pravý čas na dveře jeho kanceláře zaklepala kapitánka Zuzana Koutná v podání usměvavé a sympatické Zuzany Kajnarové, která se vrací po rodičovské dovolené na své původní místo, které na čas obsadila její kolegyně. Vítanou posilou bude i nováček Václav Holeček, kterého hraje Matouš Ruml.

Dalšího navrátilce Petra Vondráčka v podání Davida Prachaře už Strouhal tak radostně vítat nebude. Už od prvního okamžiku je Strouhalovi jasné, že v pozici vrchního komisaře si s člověkem, který před časem šéfoval jeho oddělení, rozumět nebude a na nějakou kritiku a dobře míněné rady zvědavý není. A horší je, že Vondráček sice nebude šlapat týmu kriminalistů na paty v terénu, ale bude je dusit v kanceláři a má na to dokonce právo.

Vondráček sice přichází s úsměvem na rtech a podanou rukou, ale určitě se nevrací z policejního prezidia jen proto, aby byl kamarádem.

Martin Dejdar v seriálu Specialisté, Zdroj: TV Nova

Celou novou sérií se na obrazovky dostane řada napínavých zápletek, akčních scén a překvapivých rozuzlení. Točilo se hodně v terénu v Praze i v okolí a tvůrci věří, že i nové díly budou pravidelně přitahovat k obrazovkám přes milion diváků, jak tomu bylo v minulosti, a dokonce i u reprízovaných epizod.

Martin Dejdar je opravdovým profesionálem a nedělalo mu žádné problémy po natáčení sitkomu Comeback přejít do dramatické role. Herec v minulosti uvedl, že humor má rád a k životu patří, a proto si i roli nezkrotného rockera Ozzáka dokázal vychutnat. A s ním i diváci, protože v takové roli si ho jen málokdo dokázal představit.

Trochu smutně dodal, že má pocit jako by se vtip a nadhled z našich životů někam vytrácel, a to není dobře.

Humor byl odjakživa odrazem společnosti, odrážel všechny nešvary, etnika, náboženství, politiku a mnoho dalšího. Vždyť už ve středověku měli králové svého šaška, který si utahoval ze situací a dění kolem. Dnes je ale najednou svět plný korektnosti. Všichni se urážejí, pokud se udělá na něco nebo na někoho vtip. Vymizela satira, vymizel nadhled. Jenže bez humoru to nejde! Pokud zmizí humor, zanikne i samotné lidstvo,

prohlásil herec v rozhovoru pro časopis Vlasta.

Také doufá, že se mezi lidi vrátí zdravý rozum a tolerance. Podle Dejdara se společnost často úplně zbytečně zabývá nesmysly a v období covidu se to ještě zhoršilo a lidé se hodně uzavřeli.

Zdroje článku:
  • Vlasta,
  • Press kit TV Nova,
  • autorský článek