Úspěch Narcos se nejspíš opakovat nebude, přesto vás seriál Somos, natočený podle skutečnosti, může zaujmout

Úspěch Narcos se nejspíš opakovat nebude, přesto vás seriál Somos, natočený podle skutečnosti, může zaujmout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co se stane, když stát selhává a tu pravou moc mají drogové kartely? Seriál Somos nás zavede do mexického Allende, malého městečka, které se stalo svědkem tragické události.

Příběh na základě skutečné události

Krimi minisérie Somos se odehrává ve městě Allende na severu Mexika. Již mnoho desítek let je nejen Mexiko, ale Latinská Amerika obecně centrálou drogových kartelů, kterých je zde nespočet. Charakterizují je jak teritoria, na kterých operují, tak výsledné produkty, se kterými obchodují. Pro drogové kartely je charakteristické také to, že mívají větší vliv na životy běžných civilistů nežli samotná vláda státu. Na severu Mexika operuje kartel Los Zetas, který platí v Mexiku za nejvlivnější a nejbrutálnější. 

V roce 2011 došlo ve městě Allende k masakru, který měl být jakousi odplatou kartelu Los Zetas za infiltraci DEA v Mexiku. Seriál Somos tak vypráví příběh města, které se stalo svědky této tragické události.

Seriál Somos je aktuálně na Netflixu dostupný celý

Snaha Netflixu navázat na úspěch Narcos?

Po úspěchu Narcos, kdy mnoho diváků projevilo zájem o tematiku drogových gangů v Latinské Americe bylo otázkou času, kdy přijde Netflix s něčím podobným, co by mohlo na tento úspěch navázat. Zdá se ale, že Somos to nebude, a to z několika důvodů. Šestidílná minisérie se od Narcos v lecčem liší, například nemá takový dějový spád. Pilotní díl, který by měl diváka přimět k tomu, aby si zhlédnul seriál až do konce, nemá žádný dějový spád a prakticky představuje jen postavy a místo, kde se děj odehrává. 

Pokud ale přetrpíte ne příliš povedený pilot, čeká vás vcelku dobrá podívaná. Vyzdvihnout zde lze obsazení, které bylo provedeno vskutku pečlivě. Ačkoliv tedy Somos nečeká takový boom jako Narcos, celkem zdařile dokáže divákovi ukázat to, co se může přihodit, když stát selhává a k moci se dostanou ozbrojené složky, které na bezpečí nehledí.

Seriál Somos je aktuálně na Netflixu dostupný celý, tedy všech 6 epizod, přičemž 1 má přibližně 50 minut.

Zdroje: