Smrt Sheldona a vtipný překlep – těchto chyb si ani producenti seriálu Teorie velkého třesku nevšimli

Smrt Sheldona a vtipný překlep – těchto chyb si ani producenti seriálu Teorie velkého třesku nevšimli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Teorie velkého třesku patří k nejlepším seriálům současnosti, a dokonce všech dob. Aby bylo všechno korektní, pracuje u seriálu opravdový fyzik, jenž se stará o pravdivost veškerých vědeckých výroků našich oblíbených nerdů. Jenže i tak se může stát, že se chybička vloudí.

Sheldon by jednou zcela jistě zemřel

V deváté epizodě třetí sezóny si vymyslí Barry Kripke (John Ross Bowie) na Sheldona ošklivý žert. Sheldon sedí ve své kanceláři a telefonuje s rádiem, ale Kripke zaplní celou místnost héliem. Tím se změní Sheldonův hlas a geniální vědec zní jako divný šmoula, čímž je rozhovor samozřejmě naprosto zesměšněn.

Čtěte také: Kaley Cuoco: Zajímavosti o Penny z Teorie velkého třesku, které vás nejspíš překvapí. Co pro nás herečka právě chystá

Legrační roubík ale má menší problém: vdechování helia je v jisté míře skutečně zábavné, koneckonců to ale není tak jednoduché. Hélium okamžitě vytlačuje vzduch, který dýcháme, což může rychle vést k nebezpečnému nedostatku kyslíku. Kromě trvalého poškození zdraví patří mezi možné následky dokonce smrt. Obzvláště komplikované je, že oběť si sotva všimne udušení.

Celá, a navíc uzavřená místnost, plná hélia by proto znamenala pro Sheldona téměř jistou smrt. Naštěstí měl v ten den vrchní fyzik seriálu den volna, jinak by nám chyběla důležitá postava seriálu.

Překlep v úvodu

Další chybka se najde v úvodní písni. Již 12 let se skrývá v ikonických úvodních titulcích divný překlep. Zatímco obrazovkou prolétává nespočet různých obrázků z lidské historie, v dolní části obrazu běží paralelně s nimi časová osa. „93 000 BC“ (před naším letopočtem), „92 000 BC“ a pak najednou „91 000 9C“ namísto „91 000 BC“.

Čtěte také: Tak schválně, jestli jste si jich všimli. Skryté detaily v Teorii velkého třesku, které unikly i největším fanouškům

Je to opravdu jen omyl? Možná je to tajný kód, přístup na skrytý web, kde můžete ovládat osud světa, nebo tajný signál o pomoc od grafika – kdo ví? V každém případě se jedná o kuriózní chybku.

Čtěte také: Zajímavá fakta, která jste nevěděli o postavě Raje z Teorie velkého třesku

Přesto, že je „Teorie velkého třesku“ velmi kvalitně kontrolovaný seriál, některé malé chyby se vždy objeví. Raj třeba již v první řadě promluvil před Penny, i když nebyl opilý, a původně na kočky alergický Sheldon se později rozhodl chovat přes deset koček.