Slunečné slavnosti v seriálu Slunečná

Slunečné slavnosti v seriálu Slunečná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavnosti v obci Slunečná se blíží a Lída Vacková z toho hodlá udělat velkou událost. Ne vždy jde ale všechno podle plánu, a tak ani tentokrát to nebude bez potíží. Jenže kde vzít historické šermíře? Romanův strach může být nakažlivý. Nikdo neví, zda mu věřit nebo ne. Komu hrozí nebezpečí? Ve 133. díle s názvem Bitva o Slunečnou se bude opravdu bojovat. Kdo nakonec vyhraje? 

Roman 

Jeho nálady se střídají jako aprílové počasí, stále však trvá na tom, že jsou všichni ve velkém nebezpečí. Janek nehodlá nic nechat na náhodě, ale sám neví, co si o všem myslet. Roman mezitím hodlá vymyslet, jak statek zabezpečit. Pak ovšem zavolá policii, že je v nebezpečí. Navíc není nikde k nalezení. Kde je a co se mu stalo? 

Janek přes své kontakty pomůže s jeho nalezením, Roman je ve velmi špatném stavu. Policie ho našla svázaného s roubíkem v ústech. Tvrdí, že ho unesli Albánci. Týna začíná věřit a obává se, že by opravdu mohlo hrozit někomu na statku nebezpečí a chce všechny varovat. Janek a Vilda jsou však dost skeptičtí vůči jeho vyprávění. Navíc představa, že by se Anna spolčila s Albánci, přijde Jankovi dost přitažená za vlasy. Anna je Linhartová a dokázala by se o Romana postarat sama, kdyby bylo potřeba. Jak to nakonec s Romanem skončí? Opravdu mu jde někdo po krku? Kdo ho vlastně unesl?

Lída Vacková 

Tak skvělá organizátorka jako je právě Lída Vacková, dokáže vše.

Slavnosti výročí obce Slunečná se mají nést v historickém duchu.

A protože to je příležitost se ukázat, pozve Lída nejen hejtmana, ale také televizi. Celá akce má být do puntíku naplánovaná. Skupina historických šermířů jí na poslední chvíli odřekne. Co dělat, když zlatý hřeb celých oslav není. Kdo skupinu zastoupí? Simona nabídne, že její syn s pár kamarády to zvládnou. Přece se taky nějakému tomu šermování věnuje. Je to však šťastná volba?

Zdroj: FTV prima

Julie, která nacvičuje se sborem již jednu část programu na slavnosti slíbí, že sestaví ještě další program. Jenže od počátku nejde nic lehce. Kostýmy se musí narychlo přešít a nová skupina historických šermířů ve skutečnosti bojuje v úplně jiném prostředí, než by bylo potřeba. Záchranou by se mohla stát Božena Topičová, jenže Lída je příliš zaťatá, než aby matku o něco požádala. Jak slavnosti dopadnou? A v jaké roli se zde objeví Jan Rosák

Hana 

Pohled na Filípka sedícího o samotě v zasedačce jí drásá srdce. Je přece jeho babička a čas by si na něj udělala, kdykoliv by o to Anna stála. Ta ale naopak Filípkovi zakazuje, aby se s babičkou bavil. Přesto mu ustoupí, když Filip naléhá, že s babičkou chce být. Přidá se k nim i John a jsou všichni chvilku opravdu spokojení. Anna je v postoji vůči své rodině však stále odmítavá. John není z těch, kteří by se vzdávali a rozhodne se o možnost být s Filípkem bojovat. Nehodlá dopustit, aby s Hanou nemohli být prarodiči, jak se patří.  

Zdroj:

  • autorský text