Slepý soudce? Proč nechce vidět pravdu o Markétě a Viky?

Slepý soudce? Proč nechce vidět pravdu o Markétě a Viky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr Kříž ze Zoo je možná uznávaný soudce, ale v soukromí dokáže být až překvapivě důvěřivý a naivní. Proč se nechal tak snadno obalamutit Markétou a neviděl za jejími chápavými úsměvy pouhou přetvářku? Proč přehlíží city, které k němu chová Viky?

Markéta prostě ví, jak na to

Je to vlastně jednoduché. Markéta je zřejmě lepší právničkou, než je Petr soudcem. Ačkoli se o něm říká, že je při své práci velmi dobrý a úspěšný, skutečnou povahu člověka očividně prokouknout nedokáže, alespoň ne v případě vypočítavých zlatokopek. V Markétě vnímá jen to dobré, snad proto, že mu pomohla v době, kdy na tom byl nejhůř – přišel o manželku a zůstal na děti docela sám. Pak se objevila ona, začala se starat a prodírala si cestičku do jeho rodiny i srdce. A proč by někdo odmítal přitažlivou, inteligentní a ambiciózní slečnu, pravda?

Přátelé na správných místech

Markéta v tom zkrátka umí chodit a neštítí se ničeho. Intrikuje a má kontakty na správné lidi. Takže když třeba potřebuje někoho špehovat, není pro ni problém najmout si soukromého detektiva. Kdyby snad na něco nestačila, nabídne jí asistenci její ještě zkaženější kamarádka Lilly. Ta vždycky vymyslí nějaký ďábelský plán, jak se někomu pomstít nebo jak si znovu získat Petrovu náklonnost. Markéta tak podle její rady předstírá hodnou a tolerantní ženušku a zmatený Petr jí to pomalu, ale jistě baští.

Pan soudce má v hlavě Alex

Kéž by jen Petr nebyl tak hodný a zároveň lenivý řešit jakékoli konflikty. Než by se hádal nebo učinil zásadní rozhodnutí, raději odvrací zrak a všechny obhajuje. Možná, že on se měl raději dát na právničinu. Byl to v podstatě zázrak, že Markétě utekl od oltáře – chystal se udělat velkou chybu a v poslední chvíli si to uvědomil.

Kéž by stejně tak dokázal prohlédnout v případě Viky, která ho má upřímně ráda, ale bojí se mu přiznat pravdu ohledně Alex. Možná, že kdyby Petr na okamžik přestal snít o zidealizované Lady X, konečně by zjistil, že ji má celou dobu před sebou.

Zdroj článku:
  • Autorský text