Slečna Drsňák slaví narozeniny. Jaká byla cesta Sandry Bullock za slávou? Dnes je držitelkou Oscara i Zlaté maliny

Slečna Drsňák slaví narozeniny. Jaká byla cesta Sandry Bullock za slávou? Dnes je držitelkou Oscara i Zlaté maliny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sandru Bullock proslavila hlavně role svérázné účastnice soutěže krásy ve filmu Slečna Drsňák. Nejen filmových úspěchů už za svůj život stihla dost. Co zjevně nestíhá, je stárnout.

Dítě z umělecké rodiny

Jen málokdo by téhle krásce hádal její věk, dnes slaví už 56. narozeniny. Sandra Bullock se narodila 26. července 1964, a to do ryze umělecké rodiny. Matka Helga, po níž má herečka německé kořeny, je operní zpěvačka. Otec učitel zpěvu.

K umění to tak malou Sandru táhlo odmalička, působila ve sboru a studovala balet. K herectví se definitivně přiklonila studiem na East Carolina University. Prosadit se zpočátku nebylo nijak jednoduché.

Průlomem v její kariéře se stal až trhák Demolition Man z roku 1994. To jí zajistilo první výraznější pozornost a také další roli. O rok později už tak před kamerou stála společně s Keanu Reevesem v thrilleru Nebezpečná rychlost.

Komedie Zatímco jsi spal už tolik nenadchla a vypadalo to, že Sandra Bullock zůstane ve škatulce roztomilé dívky z průměrných romantických komedií. Brunetka však v roce 2009 excelovala v biografickém dramatu Zrození šampióna.

Holka do nepohody

A byl z toho rovnou Oscar za nejlepší ženský herecký výkon. Sandra Bullock si navíc odnesla i další ocenění - Zlatý Glóbus. Nebyla to jediná NEJ roku 2009.

Tentýž rok si půvabná herečka kráčela také pro nechvalně známou anticenu Zlatá malina. Komedie Slečna zamilovaná se zkrátka nepovedla. Kritiku však přijala Sandra Bullock statečně a Zlatou malinu si přišla osobně převzít. Herečka tenkrát s humorem sobě vlastním poznamenala, že nelichotivé ocenění dostala až poté, co přislíbila, že na ceremonii dorazí.

Z nejnovějších filmových počinů si pozornost vysloužil snímek V pasti pocházející z produkce Netflixu. Víceméně na spadnutí by mělo být pokračování katastrofického thrilleru. Po pracovní stránce se tak herečce stále daří.

Šťastná je i v soukromí. Od roku 2015 randí s modelem a fotografem Bryanem Randallem. Má dvě adoptované děti.