Slavní dětští herci, kteří se filmu věnují dodnes. Poznali byste je ještě?

Slavní dětští herci, kteří se filmu věnují dodnes. Poznali byste je ještě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Život některých filmových hvězd byl zářný a plný obdivu už od samého dětství. Není ale lehké prosadit se i v dospělosti, když začínáte ve škatulce dětského herce. Těmto hercům se to nicméně podařilo a v oboru se jim daří dodnes. Znali jste je už v jejich prvních rolích?

Lukáš Bech

Lukáš se k herectví dostal už v pěti letech ve filmu Panelstory aneb Jak se rodí sídliště z roku 1979. Tehdy si ho všimla režisérka Věra Chytilová. Hned poté přišla celá řada dětských roliček. Objevil se například ve filmech Brontosaurus (1979), Lucie, postrach ulice (1984), ..a zase ta Lucie (1984) a Rumburak (1985). Hlavní roli si poté zahrál v oblíbeném dětském seriálu Létající Čestmír (1983).

Při studiu na gymnáziu se mu sice už tolik nedařilo a kvůli potížím s hlasivkami si od herectví dal na pár let pauzu. Později se k pár rolím však vrátil a zahrál si v hollywoodské fantasy Kletba bratří Grimmů (2015) a ve dvoudílném filmu Metanol (2018).

V posledních letech si také vystřihl malou roličku v úspěšném Spider-Man: Daleko od domova (2019) jako holandský trhovec, zahrál si v německém filmu Narcis a Goldmund (2020) a objevil se v jedné epizodě loňského seriálu Boží mlýny.

Marek Eben

Markovo jméno zná v dnešní době snad každý. Jeho úplně první rolí byl však Váleček v oblíbeném seriálu Kamarádi z roku 1969, kde mu bylo teprve 12 let. Právě tato role jeho hereckou kariéru nastartovala. Poté se objevil například v pohádkách O líném Honzovi (1977) nebo Kocourek Modroočko (1981).

Se svými bratry si později založil kapelu a začal se věnovat spíše moderování. Velký úspěch měl jeho pořad na plovárně a samozřejmě oblíbené StarDance… když hvězdy tančí, které moderuje společně s Terezou Kostkovou.

Sandra Nováková

V dětství Sandra vystupovala v Dismanově rozhlasovém souboru a hrála v televizních reklamách. Už od deseti let se začala na televizních obrazovkách ale objevovat ve formě filmu a láska k herectví jí zůstala až dodnes. Svou první roli si zahrála v seriálu Správná šestka (1993), ve kterém hrál i její bratr. Jen o rok později už oba zazářili v milovaném Bylo nás pět (1994). Poté sice hrát nepřestala, ale hrála spíše menší a nevýrazné role.

V roce 2007 po delší době dostala výraznější roli v komedii Pusinky. Vystudovala konzervatoř a dnes ji můžete znát především z Ordinace v růžové zahradě nebo Modrého kódu. Jednu z hlavních rolí si zahrála také v loňské komedii Matky.

Tereza Brodská

Tereza Brodská je dcerou slavných hereckých rodičů Jany Brejchové a Vlastimila Brodského.

Nepřáli si sice, aby se herectví věnovala, ale první nabídky na role dostávala už od pěti let. Zahrála si například ve filmu Slečna Golem (1972), Kočičí princ (1978) a krátce se objevila také ve slavném Ať žijí duchové! (1977).

Následně vystudovala konzervatoř a začala hrát také na divadelních prknech. Dnes ji můžete nejčastěji vidět v seriálech jako Ulice nebo Slunečná. Zahrála si ale také ve filmové trilogii Básníků nebo ve filmu Doktor od jezera hrochů (2010).

Mahulena Bočanová

Mahulena se na televizních obrazovkách objevila poprvé v osmi letech v seriálu Chalupáři (1975). Dále si zahrála také v seriálové klasice Pan Tau (1978) nebo ve filmu Lucie, postrach ulice (1983).

Herečka dále taktéž vystudovala hereckou konzervatoř a herectví se začala věnovat naplno. Hrála v seriálech Ordinace v růžové zahradě nebo Temný kraj. Jejím posledním filmem bylo mysteriózní Tajemství karmy (2020). Navíc se objevila také v pořadu StarDance, kde si později vyzkoušela i roli porotkyně.

 

Zdroje: