Drbna Slaninová ze Slunečné ve skutečnosti další dítě nechce

Drbna Slaninová ze Slunečné ve skutečnosti další dítě nechce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po roli zdravotní sestry přijala nyní roli drbny Petry Slaninové, živitelky rodiny, která si přeje druhé miminko. Mají toto představitelka, Jana Stryková, a seriálová postava společné?

Druhé dítě není v plánu!

Odpověď je taková, že nemají. Zatímco Petra Slaninová po druhém miminku velice touží, tak její představitelka Jana Stryková má jasno – druhé dítě nechce. Je šťastnou maminkou syna Jáchyma a dle jejích slov vydá syn za 3 děti, takže žádné další není v plánu.

Souhlasí s ní i její manžel, vnuk zpěváka Waldemara Matušky, Matěj Matuška. Jejich přesvědčení, že syn bude jedináčkem, podpořila pandemie Covid-19 a s ní související on-line výuka. Situaci v domácnosti v té době Jana Stryková popsala jako „Itálii“. 

Synovi se snaží zajistit co nejlepší dětství, které nestráví pouze v pražském bytě, a kvůli tomu pořídili s partnerem bydlení v Krkonoších. Rodina tedy pendluje mezi Prahou a Krkonošemi. Zatím jim to takto vyhovuje, avšak herečka přiznává, že je pro ni těžké vše skloubit dohromady s prací.

Sama je z velké rodiny

Ačkoliv další dítě nemá v plánu, sama pochází z větší rodiny. Je nejmladší ze tří dětí. Herectví původně nebyla její první volba. Vyzkoušela si několik různých prací – byla barmanka či au pair. Dle svých slov se na DAMU přihlásila jen ze zvědavosti, zda ji vezmou. Vzali ji a je to dobře, protože bychom jinak neměli možnost poznat herecký talent této skvělé herečky. V roce 2003 dokonce obdržela cenu Valtra Tauba určenou pro nejlepší absolventy herectví. 

Nelze ale říct, že by předtím neměla žádné zkušenosti s herectvím. Již ve 4 letech účinkovala v operetě Polská krev a na gymnáziu navštěvovala dramatický kroužek.

Divadlo pro ni bylo součástí jejího dětství, protože maminka byla inspicientka – pomocnice divadelního režiséra. Sama přiznává, že jako malá byla na divadlo naštvaná, protože jí bralo maminku. A nyní je naštvaný její syn, který se jí ptá, proč nemá lepší práci, ve které by nemusela večer nikam chodit. Její otec ji od divadla zrazoval se slovy, že je divadlo něco, co není hodno toho, aby se tím člověk vůbec zabýval. 

Herečka je afektované slovo

Jana Stryková si stále na označení herečka nemůže zvyknout. Během studií na DAMU pracovala za barem a nyní přiznala, že raději lidem říkala, že studuje jadernou fyziku. I dnes jí dle jejích slov označení herečka irituje a přijde ji afektované a dlouhou dobu odpovídala na dotaz, co dělá, že pracuje v divadle. 

Zaměstnaná máma

Na nedostatek práce si herečka Jana Stryková rozhodně nemůže stěžovat. Kromě zmíněného seriálu Slunečná stíhá ještě účinkovat na několika divadelních scénách, včetně Národního divadla, dabovat a občas si vyzkouší i roli modelky. Tohle všechno zvládá rodačka z Brna, ze které si v Praze dělají srandu, že je z „mindrákova“ a v Brně je zase za „cajzla“, při výchově 7letého syna. Není tedy divu, že když to jde, odjíždí nabrat energii do Krkonoš.

Zdroje:

www.csfd.cz
www.janastrykova.cz
www.novinky.cz