Mezi celebritami s nejzvláštnějšími skutečnými jmény je i jeden Čech. Kdo to od rodičů schytal nejvíce

Mezi celebritami s nejzvláštnějšími skutečnými jmény je i jeden Čech. Kdo to od rodičů schytal nejvíce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Říká se, že dobré jméno je základ úspěchu. Není divu, většina jmen, která slýcháváme v médiích jsou krásně znělá. Ne každému ale bylo při narození dáno a buď se nechali oficiálně přejmenovat nebo do veřejného prostoru vstoupili s uměleckým jménem.

Freddie Mercury

Ikonický frontman skupiny Queen se narodil na východoafrickém ostrově Zanbibar. Rodné jméno Farrokh Bulsara tak jasně odkazuje na jeho etnický původ a v západní kultuře není jeho užívání příliš praktické. Už ve škole mu však začali říkat Freddie, což se později přeneslo i do jeho rodiny. Své příjmení pak zvolil jako odkaz na mytologii, o kterou se zajímá. 

Albert Brooks

Americký bavič, herec a spisovatel, který propůjčil svůj hlas filmům jako Hledá se Nemo, si změnil své jméno již v devatenácti letech. Narozdíl od většiny osobností ale ne protože by bylo těžce zapamatovatelné nebo snad hanlivé, ale jednodušše protože tohle jméno je již příliš známé. Narodil se jako Albert Einstein. 

Čtěte také: V desítce nejoblíbenějších herců se objevuje i jeden Čech. Je mezi nimi i váš favorit?

Lady Gaga

V tomto případě se jedná o dobře známý příběh. Pravé jméno populární zpěvačky zní Stefani Joanne Angelina Germanotta, od počátku tak bylo jasné, že musí vystupovat pod pseudonymem. Její producent jí jednou řekl, že mu připomíná píseň skupiny Queen „Radio Ga Ga”. Stačilo málo a velmi znělé umělecké jméno bylo na světě. 

Ralph Lauren

Jaký by býval byl název proslulé značky Polo Ralph Lauren, kdyby její zakladatel nezměnil jméno? Tento úspěšný módní návrhář se narodil jako Ralph Lifshitz. V dětství si s tímto jménem prošel šikanou, a tak se ještě jako náctiletý nechal přejmenovat, aby jeho příjmení více nepoukazovalo na židovské předky. 

Čtěte také: Alkohol, drogy či deprese aneb celebrity, které sláva dostala na dno

Vojtěch Dyk

Matka českého herce a zpěváka se rozhodla dát synovi jméno po sobě, ne po jeho otci, jak je zvykem. I ona sama odmítla přijmout manželovo příjmení. Jak by se tedy Vojtěch jmenoval, kdyby přijmul příjmení svého otce? Vojtěch Pytlík. 

Akon

Zpěvákovo umělecké jméno je velmi stručné, narozdíl od toho rodného. Vlastně se jedná o zkráceninu celého jména, které zní Aliaune Damala Bouga Time Bongo Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam.