Skrytá identita: Co přesvědčilo Jacka Nicholsona, aby přijal roli obávaného gangstera Costella

Skrytá identita: Co přesvědčilo Jacka Nicholsona, aby přijal roli obávaného gangstera Costella
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Policista Billy Costigan dostane nabídku, aby se dostal k největšímu bossovi Costellovi v Bostonu. Aby upoutal jeho pozornost, nafinguje prohřešek, kvůli kterému je vyhozen od policie a vzat do vazby. Jeho plán se mu daří, ovšem Costello je neustále v pozoru.

Brzy zjistí, že v jeho blízkosti se nachází policejní informátor, kterého má najít Sullivan, policista, jenž donáší zásadní informace právě Costellovi. Celou situaci komplikuje také psychoterapeutka Madolyn, do které se oba zamilují. Jak dopadne jejich vzájemné pátrání? Zjistí, že ve hře je ještě někdo, kdo hraje na obě strany?

Jack Nicholson zase padouchem

Jack Nicholson si zahrál zápornou postavu bosse Costella. Původně tuto roli odmítl, až po návštěvě režiséra Martina Scorsese a Leonarda DiCapria se rozhodl nabídku přijmout. Jedním z důvodů, proč se tak rozhodl, bylo i to, že v poslední době točil několik komediálních rolí - chtěl být zase padouchem.

Inspirací pro roli seržanta Dignama byli Marku Wahlbergovi jeho rodiče

Roli seržanta Dignama ve filmu ztvárnil herec Mark Wahlberg. Ten se netajil tím, že se nechal inspirovat svou vlastní minulostí. Inspirací mu byli policisté, kteří ho v mládí několikrát zatkli. Poté si vzpomněl na reakce svých rodičů při zaplacení kaucí, jejich výbušnost do role aplikoval.

Proč nebyl Leonardo DiCaprio za svou roli nominován na Oscara?

Spousta diváků se divilo, proč byli na Oscara nominováni všichni, jen ne hlavní hrdina Leonardo DiCaprio. Studio Warner Bros. chtělo dát šanci sošku získat i jiným hercům. Nominován byl později za film Krvavý diamant. Oscara nakonec za vedlejší roli získal Mark Wahlberg a film byl také oceněn za nejlepší film roku 2007.