Sitcom Teorie velkého třesku, fenomén 21. století

Sitcom Teorie velkého třesku, fenomén 21. století
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
​​​​​​​Teorie velkého třesku je americký sitcom vytvořený Chuckem Lorrem a Billem Pradym, který se vysílal na CBS od 24. září 2007 a skončil svou dvanáctou sérií 16. května 2019. Chcete se dozvědet něco více o tomto fenoménu?

Seriál se odehrává v kalifornské Pasadeně a pojednává o dvou fiktivních géniích z Caltechu, z nichž jeden je experimentální fyzik Leonard Hofstadter a druhý teoretický fyzik Sheldon Cooper, kteří žijí naproti atraktivní blonďaté servírce a začínající herečce Penny. Šprtství a intelekt Leonarda a Sheldona jsou pro komický efekt stavěny do kontrastu se sociálními dovednostmi a zdravým rozumem Penny. Letecký inženýr Howard Wolowitz a částicový astrofyzik Rajesh Koothrappali jsou jejich stejně podivínští a sociálně neobratní spolupracovníci a přátelé. Jsou to takové ty krásné mozky, které rozumí tomu, jak funguje vesmír, ale nic z toho jim nepomáhá v interakci s lidmi, zejména se ženami. Jak se seriál vyvíjí, každý z mužů si najde svůj ženský protějšek, i když Raj je na konci seriálu svobodný.

Hlavní představitelé ze sitcomu TBBT, Zdroj: carrie-nelson/ Shutterstock

Seriál produkovaly společnosti Warner Bros Television a Chuck Lorre Productions. V březnu 2009 bylo oznámeno, že stanice CBS prodloužila vysílání Teorie velkého třesku pro třetí a čtvrtou sérii. V srpnu 2009 získal sitcom cenu za nejlepší komediální seriál a Jim Parsons (Sheldon) získal cenu za individuální úspěch v komedii.

Osmá série Teorie velkého třesku byla potvrzena 12. března 2014 po uzavření smlouvy s televizí na 3 sezóny, která seriál prodloužila do desáté sezóny, což znamená. Televizní stanice CBS naznačila, že bude i 11. série; herci však veřejně prohlásili, že budou rádi pokračovat, dokud je práce na seriálu bude bavit. V roku 2017 oznámili, že seriál Teorie velkého třesku bude po 10. sezóně obnovena. Na začátku 12. sezóny oznámili, že to bude poslední sezóna seriálu poté, co se Jim Parsons rozhodl nevrátit.

Nakonec ještě pár zajímavých faktů:

  1. Původní pracovní název byl Lenny, Penny a Kenny.
  2. Sheldon a Leonard se jmenují podle slavného televizního producenta. Zesnulý Sheldon Leonard byl výkonným producentem seriálů The Dick Van Dyke Show a The Andy Griffith Show.
  3. Původní pilotní díl nebyl nikdy odvysílán a byl natočen znovu, aby vznikl seriál, který známe dnes.
  4. Jim Parsons není ve skutečnosti šprt. Nikdy se ani nedíval na Star Trek.
  5. Bazinga je něco, co by řekl scenárista Stephen Engel, když by si z někoho vystřelil. Dostalo se to do jedné epizody, kdy si Sheldon dělal legraci, a zbytek je historie.