Co dnes dělá Sheldon Cooper z Teorie velkého třesku?

Co dnes dělá Sheldon Cooper z Teorie velkého třesku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po 12 sezón miliony diváků čekaly právě na jeho názor – v logice neomylný a sociálně neohrabaný génius s mírnou formou obsedantně kompulzivní poruchy, takový byl Sheldon Cooper. Co ovšem jeho představitel Jim Parsons dělá dnes? A dokázal se vymanit ze škatulky své nejúspěšnější role?

Seriál Teorie velkého třesku za svých 12 sezón minul nesjpíše pouze málokoho. V porovnání s jinými sitcomy své doby přinesl unikátní vhled do světa relativně netradičních postav – vysoce inteligentních vědců, kteří tráví své volné chvíle takříkajíc po nerdovsku – hrají počítačové hry, čtou komiksy (ale i knihy) a sledují převážně sci-fi a fantasy seriály či filmy.

Postava Sheldona Coopera

Ačkoliv základní čtveřice postav vychází ze zaběhnutých stereotypů svého světa, velmi dobře se doplňují a vytváří silný a poměrně komický kontrast vůči páté ženské postavě, která je jejich pravým opakem. Seriál v této konfiguraci se začal vysílat v roce 2009 (v roce 2006 mu předcházel pilotní díl, který počítal s odlišnou sestavou postav a nebyl diváky přijat dostatečně pozitivně) a do konce jeho vysílání si našel své fanoušky po celém světě. Ústřední postava geniálního teoretického fyzika Sheldona Coopera brilantně ztvárněná Jimem Parsonsem se stala kultovní a sám herec za svůj výkon získal cenu Emmy ve čtyřech ročnících. Před uvedením 12. sezóny herec ovšem oznámil, že bude již poslední a že je na čase věnovat se i jiným projektům. A jak se mu tedy vede nyní?

Jim Parsons po Teorii velkého třesku

Zatímco jeho herečtí kolegové Johnny Galecki a Kaley Cuoco již měli za sebou relativně úspěšné role v jiných seriálech, Jim Parsons vstupoval do seriálu s poměrně malými předchozími zkušenostmi. Možná právě díky neotřelému vzhledu a famóznímu vtělení do role se stala jeho postava tak oblíbenou. Již v průběhu natáčení posledních sezón seriálu se začal věnovat jiným projektům, po jeho skončení v roce 2019 navázal dalšími seriálovými rolemi.

Postavu Sheldona Coopera však zcela neopustil, jelikož aktuálně vychází již pátá série spin-off seriálu Mladý Sheldon, v níž kontinuálně působí jako vypravěč. V roce 2020 se objevil také v minisérii Hollywood a navázal na svou roli v dramatu Kluci z party (The Boys in the Band) v adaptaci z dílny Netflix.

Herec se aktuálně zaměřuje spíše na vážnější role, nejblíže jej budeme moci spatřit ve snímku Spoiler Alert, kde jej uvidíme společně se Sally Field. Jim Parsons se díky roli Sheldona Coopera stal velmi oblíbeným komediálním hercem, který se nyní snaží svým fanouškům a divákům ukázat, kam až sahá jeho umění. Od konce poslední sezóny seriálu Teorie velkého třesku se tak více věnuje divadelnímu herectví a vážnějším rolím.

 

Zdroj: