Sex ve městě: Opravdu bude a na jeho příznivce čeká řada překvapení

Sex ve městě: Opravdu bude a na jeho příznivce čeká řada překvapení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dlouho plánované pokračování seriálu Sex ve městě konečně dostalo konkrétní podobu. Tvůrci se museli potýkat s nahrazením jedné z hlavních postav, která už další pokračování odmítla a samozřejmě také s koronavirovou pandemií, která zasáhla New York, bez kterého by série nemohla být realizovaná.

Název originálního znění série je „And Just Like That“ (A právě tak…) a v obsazení budou Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis), ale bohužel už ne Samantha (Kim Cattrall). Pojďme o natáčení zjistit vše, co lze.

Jak to původně začalo

Seriál začínal jako příběh čtyř přítelkyň, které se musely poprat s dospělým životem a na konci 90. let hledaly lásku, úspěch v pracovní sféře a abychom se drželi názvu seriálu, tak i sex. To vše v New Yorku, přesněji tedy na slavném Manhattanu. Kromě toho diváci, kteří mají zájem o módu, dostali jako bonus doslova avantgardní modely oblečení, které předváděla hlavně Carrie Bradshaw. Byla to také ona, která způsobila cestovní seriálovou turistiku na místa, kde se ve městě mihla, kde se zastavila v baru, nebo kam se vydala za zábavou s přítelkyněmi. Množství autobusů potom rozváželo nadšené divačky po městě a předváděli, kde Carrie žila.

Nové příběhy

17 let po premiéře poslední epizody a 11 let od druhého celovečerního filmu, se tvůrce Michael Patrick King vrací na místo činu, aby vytvořil dalších 10 epizod. A na co se můžeme těšit?

Možná nevíte, že Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda jsou převzaty ze slavných novinových sloupků Candace Bushnellové, ale ne doslova. Scenáristé přepracovali bohatý materiál, spojili postavy a příběhy a vymýšleli další. Candace Bushnell byla vášnivá prominentka, která ráda vyprávěla, co se jí a jejím přátelům stalo ve fázi mezi 30 a 40 lety, kdy ženy prošly typickým věkem manželství, hledající lásku a kariéru. 

Producenti oznámili, že chtějí do nové show, která vyjde v prosinci v Americe, zahrnout půl tuctu nových postav. Rovněž uvedli, že obsazení bude rozmanitější, tj. mnohonárodnostnější, jak je v současné dobé v módě. Kromě Carrie jsou postavy Mirandy (Cynthia Nixon) a Charlotte (Kristin Davis) oficiálně v obsazení nové série. Víme také, že se vrátí David Eigenberg.

Postava Samanthy Jonesové byla určitě inspirací. Kim Cattrall byla jednou z nejoblíbenějších postav, o něco starší než ostatní, extrémně svobodná, ironická, věrná přítelkyně. Škoda, že v životě to mezi protagonistkami show nešlo tak dobře. Je známo, že Sarah Jessica Parker a Kim Cattrall spolu nemluví a ani producentům se jejich nevraživost nepodařilo utlumit. Druhá obvinila první z toho, že je na place strašlivá a sobecká primadona a dokonce veřejně odmítla její soustrast při příležitosti úmrtí svého bratra. 

Nová herečka v základním obsazení

Místo Samanthy se k natáčení připojí Sara Ramirez. Trochu kontroverzní herečka, která je známá ze seriálu Chirurgové je velmi oblíbená a jejím zařazením do série si tvůrci splnily současnou povinnost zahrnovat do projektů i osoby, které jsou odlišní. Připomeňme, že Sara Ramirez uvedla, že je nebinární už v roce 2016, po ztvárnění bisexuální postavy během své účasti v seriálu Chirurgové.

Sara Ramirez bude hrát Che Diaz, stand-up bavičku, která provozuje podcast, kterého se často účastní Carrie Bradshaw (Jessica Parker). Podle producenta restartu série Kinga, jde o postavu s neuvěřitelným humorem a také velmi citlivou a její podcast se brzy stane nesmírně populárním a bude klíčovou součástí nových epizod seriálu.

Pokračování seriálu Sex ve městě s názvem A právě tak ... řekne, jak se protagonisté původní série změnili. Pozadí je o tom, že pokud byl život ve 30 letech komplikovaný, ve věku 50 let (a zejména dnes, v roce 2021 v plné pandemii) je to ještě více. Covid-19 bude součástí seriálu a děj bude stále v nenahraditelném New Yorku.

Zdroj: