Když se seriálová postava kompletně změní aneb tyto charakterové obraty jsme opravdu nečekali

Když se seriálová postava kompletně změní aneb tyto charakterové obraty jsme opravdu nečekali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To hezké na seriálu je, že se každý týden můžeme těšit na naše oblíbené postavy a zažít s nimi nové dobrodružství. Aby byl seriál i po několika letech zajímavý, rozhodnou se producenti někdy pro drastickou změnu: jeden z charakterů projde nečekaným obratem.

Danerys Targaryen ze seriálu „Hra o trůny“

Hra o trůny“ je seriál, který si doslova hraje s postavami a jejich osudy jako žádný jiný. Nejzásadnější obrat nejspíše zažila Danerys Targaryen v 8. sezóně. Osm seriálových let osvobozovala otroky a svrhovala tyrany, a to vše jen proto, aby se v osmém roku stala přesně takovým tyranem, jaké kdysi zdolávala.

V 8. sezóně je toho hodně, co z ní dělá nechvalně divnou podívanou, ale toto otočení postavy o 180° je dokonalým zapouzdřením celého chaosu. Toto rozhodnutí bylo úplně mimo, zásadně to podrazilo postavu, nebylo to ani zdaleka tak chytré, jak si producenti mysleli, a bylo to příliš zaměřené na podvracení a překvapení.

Hank Schrader ze seriálu „Perníkový táta“

Hank Schrader začínal jako švihácký drsný švagr hlavní postavy Waltera Whitea. Chodící a mluvicí příklad o nejnepříjemnějších aspektech mužskosti, vytvořil snadno nenáviděnou postavu 1. sezóny. Ale jak seriál pokračoval a Walt se stával čím dál tím více sympatickým kvůli jeho problematickým rozhodnutím. Nakonec se stal Hank sympatičtější a přesvědčivější zároveň.

Kelly Bundy ze seriálu „Ženatý se závazky“

Chudák Kelly. Nejen, že je součástí doslova nejvíce nefunkční sitcomové rodiny všech dob, ale také prodělala jednu z nejpotupnějších osobnostních změn v televizní historii. Kelly byla představena jako vzpurný teenager s důvtipem. Ve škole se jí docela dařilo a oblékala se jako normální člověk.

V polovině druhé sezóny se ale její IQ propadlo do bezedné díry, byla pře-sexualizovaná a Christina Applegate se musela smířit s tím, že většina jejího těla byla neustále vystavena.

 

Zdroje: