Seriálová Buffy se od natáčení skoro nezměnila: Dnes má idylické manželství a věnuje se dětem

Seriálová Buffy se od natáčení skoro nezměnila: Dnes má idylické manželství a věnuje se dětem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V 90. letech asi neexistoval teenager, který by nesledoval seriál Buffy, přemožitelka upírů. Hlavní roli středoškolačky Buffy Summers si v něm zahrála Sarah Michelle Gellar. Co dělá sympatická herečka dnes?

Bez rodinného zázemí

Herečka se narodila 14. dubna 1977 na Long Island. Na svět přišla do židovské rodiny. Na své dětství v příliš dobrém nevzpomíná, rodiče se rozvedli a Sarah svému otci nikdy neodpustila, že odešel.

V mládí byla velmi schopnou studentkou, ale jak sama připouští, ve škole často chyběla. Studiím na Columbia Grammar & Preparatory School se vyhýbala, protože nezapadala mezi děti movitých rodičů. Krátce studovala i na Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts, ale kvůli hereckým povinnostem odešla.

Cesta na vrchol

Ostatně před kamery pronikla brzy. Poprvé se ve filmu představila už jako čtyřletá, a to konkrétně ve snímku An Invasion of Privacy. Objevila se také v řadě televizních reklam.

Ta na řetězec Burger King vyvolala značnou kontroverzi, neboť její postava kritizovala konkurenční McDonald's, který si to pochopitelně nenechal líbit. Sarah sem měla dokonce zakázán vstup a jak později uvedla, pro malé dítě to bylo těžké, protože do oblíbeného fastfoodu chodila řada jejích vrstevníků.

Celosvětovou popularitu jí přineslo účinkování v seriálu Buffy, přemožitelka upírů z roku 1997. Poté se objevila také v romantickém dramatu Velmi nebezpečné známosti (1999) nebo rodinné komedii Scooby-Doo (2002).

Sarah Michelle Gellar v soukromí

I v soukromí je herečka šťastná. Zdá se, že se jí podařilo neopakovat chyby svých rodičů. Už v roce 2002 se vdala za svého hereckého kolegu Freddieho Prinze, Jr.

Svého muže potkala poprvé při natáčení snímku Tajemství loňského léta. Jiskra ale tenkrát nepřeskočila, randit spolu začali až o tři roky později. Dnes jsou považováni za jeden z nejstabilnějších hollywoodských párů.

Mají spolu dvě a právě kvůli nim herečka svou profesi odsunula stranou. Naposledy se divákům výrazněji připomenula v roce 2013 v seriálu The Crazy.